Varaždin opet dobiva jahaonu, otvorenje ove subote

Varaždinska husarska graničarska pukovnija organizira svečano otvaranje stare Austro-Ugarske časničke jahaone ove subote, 19. ožujka, s početkom u 14 sati u Optujskoj ulici 66.

Naime, jahaona datira iz 1893. godine, kada su je gradski čelnici predali na korištenje vojsci Austro-Ugarske Monarhije. U konjičke svrhe koristila se do sredine 60-tih godina 20. stoljeća, kada se konjica kao rod vojske gasi. Njena zadnja namjena bila je za garažiranje vozila HV-e.

Husari su jahaonu od grada Varaždina dobili na korištenje pod uvjetom da bude otvorena za konjički sport i rekreaciju svih zainteresiranih klubova i pojedinaca. Napomenimo kako je Varaždinska husarska graničarska pukovnija dobila ugovorom od Grada Varaždina jahaonu na korištenje te je preuzela obavezu uređenja i stavljanja u javnu funkciju za sve zainteresirane korisnike, a posebice za konjički sport i rekreaciju.

Svečanom otvorenju će uz Karlovačke i Bjelovarske husare, nazočiti i Esterhazy husari iz Austrije te pripadnici Varaždinske građanske garde i Zrinske garde iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije