Novi režim i cijene parkiranja u Varaždinu na snazi od ponedjeljka, 7. ožujka

Nakon što se posljednjih tjedana u javnosti digla prašina oko novog režima naplate parkiranja ta je odluka na sjednici Gradskog vijeća i donesena. Tako će od sutra, 7. ožujka, u Varaždinu vrijediti nove cijene parkirališnih karata.

> Tko će profitirati od novog modela parkiranja – građani ili Crtorad?

Sat parkiranja i dalje stoji pet kuna, a više nije na snazi petnaest minuta besplatnog početnog parkiranja, već deset, no na kraju svakog sata bit će tolerancija od pet minuta.

Ukoliko ne platite parking u tom vremenu, cijena višesatne parkirne karte iznosit će 40 kuna fiksnih troškova plus pet kuna za svaki preostali sat do završetka vremena naplate parkiranja.

Garaža na Kapucinskom trgu i Banus plac

U podzemnoj garaži na Kapucinskom trgu cijena parkiranja pada s pet kuna na tri kune po satu od 8 do 21 sat, dok u vremenu 21 sat do 8 sati ujutro iznosi kunu.

Na Banas placu mijenja se režim parkiranja. Od sad će biti moguće parkirati besplatno, od 8 do 12 sati, na pola sata, a sve kasnije plaćat će se deset kuna po satu. Od 12 do 20 sati vrijedit će uobičajeni režim: naplaćivat će se pet kuna po satu.

Samo na tim parkiralištima ne možete biti kažnjeni.

Nova parkirališna mjesta pod naplatom

Pažnju treba obratiti na nova parkirališna mjesta pod naplatom. Riječ je o pet novih lokacija: u Zagrebačkoj 13 (kod ljekarne i banke), u Prešernovoj ulici (od Kozuma prema Turistu), u Meštrovićevoj ulici (ispred ulaza u Opću bolnicu Varaždin), u Ulici kralja P. Krešimira IV. (kod VTV-a i Prve OŠ), te u Ulici Franje Galinca (od Ulice braće Radića do ulaza u Hitnu).

Parkiranje kod Hitne

U ulici Franje Galinca, ispred Hitne pomoći, građani koji su zatražili hitnu medicinsku pomoć ne moraju platiti parkiranje, već će kasnije moći uputiti zahtjev koncesionaru, tvrtki Crtorad, za storniranje višesatne karte. Kao dokaz će trebati priložiti medicinsku dokumentaciju Hitne službe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije