Na županijskoj smotri likovnih radova najbolji Dominik Hrupek i Josip Matić

U prostorima varaždinske I. osnovne škole danas, 26. veljače, otvorena je izložba najboljih likovnih radova pristiglih na ovogodišnju Smotru LIK-2016. za učenike osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

Između 272 rada učenika osnovnih i 8 radova učenika srednjih škola, stručno je povjerenstvo odabralo najbolje.

– Tradicionalno u našoj školi održava se smotra likovnih radova, inspirirana temom Mediterana. Ima vrlo zanimljivih radova iz svih županijskih škola, pristiglo ih je 272 iz osnovnih i osam iz srednjih škola – rekla je Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica I. osnovne škole.

Među pristiglim radovima osnovnih škola, pobjednik je bio Dominik Hrupek, učenik osmog razreda Osnovne škole Trnovec pod mentorstvom Biserke Hudoletnjak.

– Inače ne pohađam nikakvu likovnu grupu, a tehnika je bila dosta zahtjevna. Sretan sam zbog nagrade, nisam je očekivao – izrazio je zadovoljstvo Dominik.

Drugi je rad Lorene Srečak iz Osnovne škole Petar Zrinski iz Jalžabeta, a treći Magdalene Rogine iz škole Metel Ožegović iz Radovana.

Među srednjoškolcima, najbolji je likovni rad Josipa Matića iz Glazbene škole Varaždin, druga je Ariana Slaviček iz Prve gimnazije Varaždina, a treći Ilija Šegović iz Druge gimnazije Varaždin.

– Interes za likovnu kulturu je uvijek dosta visok jer djeca vole crtati. Isto tako moramo zahvaliti učiteljima koji malo ‘guraju’ djecu da budu što produktivnija. Ovogodišnja tehnika bila je karton tisak i odlično je ispalo, iako je zahtjevna tehnika, a tema je bila sve ono što Mediteran je – stil života, način razmišljanja, kultura, apsolutno sve – kazao je Davor Petak, akademski slikar i voditelj županijskog stručnog vijeća za likovnu kulturu.

Uz Petaka, u žiriju su bili Iva Šarić i Darvin Butković.

Za Državnu je smotru odabrano i predloženo deset radova osnovnoškolaca te osam radova srednjoškolaca iz Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije