OŠ Izidora Poljaka: Uče engleski komunicirajući s vršnjacima iz drugih zemalja

‘Being a journalist’ projekt je putem kojeg učenici sedmog razreda OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice uče engleski jezik, piše Lepoglava.net.

Projekt je nastavak suradnje sa španjolskom školom iz Barcelone, koja je započela 2014. godine kada je pokrenut cjelogodišnji projekt The Rainbow Village.

– Zadovoljni odličnim rezultatima odlučili smo nastaviti suradnju te osmislili novinarski projekt na kojem radi 13 učenika sedmog razreda – istaknula je voditeljica projekata Ivana Karpov, učiteljica engleskog jezika u višnjičkoj školi.

Osim primjene engleskog jezika i razvoja jezičnih vještina, projekt ima za konačni cilj izradu e-novina na engleskom jeziku u kojima će biti članci koje učenici pišu na osnovi samostalnog istraživačkog rada.

Okvir za cjelokupni rad je TwinSpace – internetska stranica projekta kreirana na portalu eTwinning.

– Svaki učenik ima svoj profil na spomenutoj stranici gdje uređuje svoje osobne podatke i putem opcije chat komunicira sa vršnjacima iz partnerske škole i to na engleskom jeziku. Sve korake i sve aktivnosti prethodno dogovaramo s kolegicom iz Španjolske pri čemu se komunikacija odvija na tjednoj bazi, uglavnom preko e-maila ili korištenjem Skype aplikacije – pojasnila je voditeljica projekta Ivana Karpov dodajući da se učenici sastaju u školi kada imaju zajednički zadatak, ali da se većina posla odrađuje internetskim kanalima.

Eko projekt ‘The tree of hope’

Ne samo kroz projekt ‘Being a journalist‘ višnjički osnovnoškolci s vršnjacima iz drugih zemalja surađuju te uče engleski jezik i kroz eko projekt ‘The tree of hope‘. U projekt su uključeni učenici od petog do osmog razreda, a realizira se u suradnji s 13 partnerskih škola iz Turske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Poljske, Francuske i Italije.

Kroz aktivnosti vezanu uz centralnu temu projekta – sadnja drveta u školskom vrtu, putem projekta se želi podići ekološka osviještenost, potaknuti odgovornost i skrb o okolišu te interkulturni dijalog s ciljem upoznavanja drugih zemalja. Projekt potiče primjenu engleskog jezika; aktivnu suradnju učenika u njegovoj realizaciji i razvoj kreativnosti te stvara pozitivne životne nazore, prenosi Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije