Biciklističke staze turistički će povezati Hrvatsku i Sloveniju

Nakon što su predstavnici gradova Novog Marofa i Varaždinskih Toplica u ponedjeljak u Slovenskim Konjicama održali zajednički radni sastanak s predstavnicima tri slovenske općine, Zreče, Vitanje i Slovenske Konjice, vezano na EU projektu iz programa Prekogranične suradnje Hrvatska-Slovenija 2014.-2020, intenzivne pripreme za prijavu tog projekta nastavljene su u utorak, 16. veljače.

Kako je i najavljeno, na radnom sastanku u Novom Marofu našli su se gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač sa suradnicima, zatim zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Nedjeljko Mihalić te predstavnici razvojne agencije Mara.

Na sastanku su još jednom utvrđene činjenice u vezi projekta iznesene dan ranije na sastanku u Sloveniji te su zajednički definirane pozicije gdje bi se (okvirno) spajale marofska i toplička biciklistička ruta.

Raspravljalo se i o prijedlogu infrastrukturne opreme koja bi se postavila na predviđenim biciklističkim rutama.

Biciklističke staze

Možda i najvažnije, definirani su financijski okviri projekta koji se odnose na gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice.

Podsjetimo gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice kao partneri sudjeluju na izradi projekta koji se odnosi na programsko područje koje je usmjereno na Prioritetnu os 2 ‘Očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa’.

Radi se o projektu izgradnje novih i revitaliziranja već postojećih biciklističkih staza, a preko kojih bi poklonici bicikliranja upoznavali povijest, baštinu, kulturne, sakralne i sportske sadržaje Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te triju općina sa slovenske strane.

U konačnici cilj je privući što veći broj turista i pokušati ih zadržati na više dana.

Projekt je trenutno u fazi pripreme, a rok za njegovu prijavu je 11. idućeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije