VIDEO Nakon 111 godina rada, ugašen KUD Sloboda VIS

Odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu, najstarije kulturno-umjetničko društvo, Kulturno-umjetničko društvo Sloboda VIS koje je osnovano 1905. godine, i formalno je prestalo postojati.

Prijedlog za otvaranje skraćenog stečajnog postupka nad KUD-om Sloboda VIS podnijela je FINA, a Trgovački je sud, nakon što osoba ovlaštena za zastupanje udruge nije u propisanom roku podnijela prokazni popis imovine i obveza niti su se u roku javili vjerovnici, donio odluku da se nad najstarijim varaždinskim KUD-om provede skraćeni stečajni postupak.

Po pravomoćnosti sudskog rješenja, KUD Sloboda VIS će biti izbrisan iz sudskog registra te će na taj način i službeno prestati postojati.

Nije to iznenađenje budući da taj KUD formalno ne postoji već desetak godina. Kako smo doznali, zadnji nastup KUD Sloboda VIS imao je prije desetak godina na slavljeničkom koncertu na kojem su proslavili svoj 100. rođendan.

Ubrzo nakon slavljeničkog koncerta, zbog problema s financiranjem i privlačenjem novih članova koje su u tom razdoblju zapravo imala sva kulturno-umjetnička društva u gradu, KUD Sloboda VIS je prestao djelovati, a odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu, u svojoj 111. godini, prestao je i formalno postojati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije