FOTO I dalje problem s psima u romskom naselju Kuršanec, a azil je prepun

>> FOTO I dalje problem s psima u romskom naselju Kuršanec, a azil je prepun

Romsko naselje Kuršanec… Kao da prije 3 tjedna i nismo bili tamo. Tada smo pokupili sve najhitnije, bolesne, ranjene, skotne kujice i štence. Sada je situacija ista. Kujice rađaju vani, na minusima, u grmlju, bez krova nad glavom, štenci se smrzavaju, a one ih pokušavaju zagrijati svojim mršavim smrznutim tijelima – piše nam Aleksandra Hampamer, predsjednica Udruge za zaštitu životinja ‘Prijatelji’ iz Čakovca.

Aleksandra apelira na pomoć ljudi oko zbrinjavanja:

– Mrtvi psi na svakih stotinjak metara. Maleni štenci bauljaju ulicama. Malo veći štenci u šugi ili demodexu. Naš azil prepun, a ostavili smo najmanje 5 visoko skotnih kujica vani koje će rađati ovih dana na istim livadama, pod vedrim nebom. Trebamo privremene smještaje ljudi. Kujice sa štencima ne traže mnogo, tek neka manja prostorija da imaju krov nad glavom, kućicu i mrvicu zaklona.

Troškove će osigurati Udruga

– Mi preuzimamo na sebe hranu, veterinarske troškove, skrb o njima kad porastu, samo da se maknu od tamo i rode na sigurnom i toplom. Treba nam vaša pomoć, ne možemo sami. Trebamo izgraditi nova dvorišta, trebamo materijal, trebamo volontere, financijska sredstva, kaže Hampamer.

Otvoren je poseban račun samo za problematiku romskih naselja na koji možete uplatiti svoju pomoć HR4223400091510765743. ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije