Lepoglava: Raspisan natječaj za dodjelu gradskih stipendija

Grad Lepoglava će u školskoj godini 2015./2016. stipendirati 40 studenata s gradskog područja i to 34 po osnovi socijalno – ekonomskog statusa, 3 po osnovi deficitarnih zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj grada Lepoglave (strojarstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, arhitektura, medicina, matematika i fizika) te tri po osnovi uspjeha i postignuća tijekom studiranja, piše Lepoglava.Net.

Stipendije će se dodijeliti temeljem otvorenog gradskog natječaja na koji će se prijave kandidata primati u roku od 15 dana od dana objave natječaja u Regionalnom tjedniku (natječaj je objavljen 19. siječnja 2016.).

Visina stipendije iznosi 500 kuna mjesečno i isplaćivat će se za period od 1. listopada 2015. do 30. lipnja 2016. godine.

Kandidat može podnijeti prijavu za dodjelu stipendije samo prema jednom odabranom kriteriju

Pravo na sudjelovanje u natječaju za dodjelu stipendije imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području grada Lepoglave najmanje jednu godinu prije raspisivanja natječaja, redovni su studenti I. godine studija te ne primaju stipendije po nekoj drugoj osnovi odnosno od strane drugog davatelja stipendije.

Pravo na sudjelovanje u natječaju za dodjelu stipendija temeljem uspjeha i postignuća tijekom studiranja imaju studenti druge i viših godina studija.

Uvjeti natječaja i popis potrebne dokumentacije za prijavu nalaze se na službenoj internetskoj stranici Grada Lepoglave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije