Habuš: Ime novog direktora Turističke zajednice možda bismo mogli znati u ožujku

Dosadašnja direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Branka Tropp, s početkom ove godine otišla je u mirovinu, a dva natječaja provedena prošle godine, na kojima se pokušao pronaći njezin zamjenik ili zamjenica, nisu bila uspješna.

> Branka Tropp, dugogodišnja direktorica Turističke zajednice, odlazi u mirovinu

> Poništen i drugi natječaj za direktora Turističkog ureda, počinje – ‘pecanje’

> Turistička zajednica: Direktor nije izabran, novi natječaj u rujnu

Gradonačelnik Goran Habuš napominje kako sada ne postoji rok u kojem bi trebalo izabrati novog direktora, ali da bi on ipak htio da se ta priča završi što prije.

– U ovome trenutku Turistički ured najnormalnije funkcionira. Ja, kao predsjednik Turističke zajednice, potpisujem sve dokumente, a istovremeno tražimo potencijalne kandidate za novog direktora. Ja sam bio sklon tome da se u međuvremenu imenuje vršitelj dužnosti, ali pokazalo se da to nije nužno – kaže Habuš.

Traženje kandidata za novog direktora, iliti ‘pecanje’, kako je to nazvao gradonačelnik, zasad, kaže, ne ide najbolje.

– Teško je naći kandidate za ovu funkciju. No postoji jedno ime, zasad ga ne bih spominjao, mislim da bi početkom ožujka možda mogli znati više o tome – najavljuje Habuš. Na pitanje je li riječ o stranačkoj osobi, odgovara da nije.

Zasad se ne čini izvjesnim ni izmještanje Špancirfesta u zasebnu gradsku ustanovu ili tvrtku, kako se moglo čuti u proteklom razdoblju.

– O tome se već dugo priča, jer navodno je organizacija Špancirfesta cjelogodišnji posao pa onda Turističkom uredu ne ostaje dovoljno kapaciteta za druge stvari. I svi kandidati koji su se javljali na dosadašnje natječaje imali su takve namjere. Zasad sve ostaje po starom – zaključio je gradonačelnik Goran Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije