MEC: Učenici dobili nove alate za interakciju računala s fizičkim svijetom

Učenicima drugih razreda zanimanja Tehničar za mehatroniku Elektrostrojarske škole, u četvrtak su, 10.prosinca, podijeljeni osnovni Arduino paketi, ukupno njih 47.

Arduino je ime za vrlo popularnu hardversku i softversku platformu otvorenog tipa koja omogućava dizajniranje i razvoj uređaja koji omogućavaju interakciju računala s fizičkim svijetom, odnosno stvaranje interneta stvari.

– Osnovna ideja ove donacije bila je omogućiti svim učenicima iste uvjete za učenje, rad i osobni razvoj u svijetu novih tehnologija, te ih zainteresirati za nove tehnologije – rekli su iz škole.

– Cilj je da naše učenike ovime uvedemo u čudesan svijet robotike, automatike i elektronike i potaknemo ih da razvijaju svoju maštu i pokažu svoju kreativnost te da steknu znanja i vještine iz robotike, automatike i elektronike koje će moći koristiti u svakodnevnom životu, na studiju i radnom mjestu – ispričali su.

Korištenje ove platforme u nastavi omogućava učenje kroz zabavu, što će sigurno doprinijeti uspješnosti u realizaciji ovog projekta.

Opremu financira škola iz vlastitih prihoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije