Općina Trnovec Bartolovečki osigurala 181 tisuću kuna za stipendije studentima

Općina Trnovec Bartolovečki sklopila je u subotu ugovore o stipendiranju 41 studenta s područja Općine. Za njihove stipendije u svom je proračunu osigurala 181 tisuću kuna. Među ovim 41 budućim mladim stručnjakom čak 17 njih je dobilo stipendije za nadarene studente.

Riječ je o redovno upisanim studentima sveučilišnih i stručnih studija od druge godine studija i redovnim studentima diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija s najmanjim prosjekom ocjena 4,0.

Zadovoljan što je od ukupnog broja stipendija ovako veliki broj stipendija za nadarene je načelnik Općine Zvonko Šamec. Naglasio je da na području Općine ima veliki broj mladih sposobnih ljudi, koji su zaslužili da ih Općina prati i pomaže financijski. Siguran je da Općina može u budućnosti računati na njih.

Dodijeljeno je i šest stipendija za studente prvih godina diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih stručnih studija te 13 stipendija za redovne studente druge, treće i četvrte godine sveučilišnih i stručnih studija.

Također, osigurane su i stipendije za redovne studente prve godine sveučilišnih i stručnih studija, njih pet.

Za sve one studente koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji osiguran je mjesečni iznos od 300 kuna. Za ostale studente mjesečna stipendija iznosi 500 kuna.

– Komisija je donijela odluku o dodjeli 38 stipendija, a ja sam svojom odlukom dodijelio još tri stipendije za sve one koji su dodatnom dokumentacijom potvrdili da ostvaraju pravo na njih. Svi vi koji ste danas ovdje ste budućnost naše Općine. Ujedno razgovaramo s poduzetnicima koje kadrove trebaju u budućnosti kako bi mogli školovati upravo takve kadrove i osigurali našim mladim mještanima i zaposlenje u Općini – izjavio je prije potpisivanja ugovora načelnik Šamec. Poručio je studentima da će već početkom idućeg tjedna na žiro račune dobiti prve stipendije.

Da im ove stipendije puno znače potvrdile su Elena Petrinec, studentica hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Puli, te Martina Kreč, studentica Fakulteta stomatologije u Zagrebu. Stipendija u iznosu od 500 kuna dobro će im doći za pokrivanje troškova za osobne potrebe i dio prehrane, a nešto novaca naći će se i za druženje između učenja i priprema ispita. Petrinec, koja studira u Puli, naglasila je da stipendija dolazi kao velika pomoć budući da su u Puli znatno veći troškovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije