FOTO Najkumica Milka Mirović: Najvažnija je ljubaznost prema mušterijama

>> FOTO Najkumica Milka Mirović: Najvažnija je ljubaznost prema mušterijama

Varaždinska tržnica je danas, 12. prosinca, bila mjesto gdje se održavao izbor za najkumicu. Građani su tokom studenoga kandidirali svoje favorite, a pobjeda je pripala Milki Mirović iz Štefanca.

Milka već 40 godina prodaje proizvode iz svog vrta na placu, a pobjeda ju nije posebno iznenadila, obzirom da je prošle godine osvojila drugo mjesto. Čast da vodi program pripala je gradskom notaru Krunoslavu Čoli, odjevenom u Djeda Božićnjaka, koji je svojim duhovitim dosjetkama zabavljao sve prisutne, a nagradu najkumicama predao je poznati varaždinski glumac Stojan Matavulj u pratnji direktora tržnice Predraga Ciglara.

– Mislim da sam nagradu dobila jer imam svoju domaću robu, kvalitetna je, a posebno je bitna ljubaznost prema mušterijama. Imam puno starih mušterija, a na placu radim 40 godina. Imam ovdje puno prijatelja i lijepo mi je ovdje. Budim se svako jutro oko pola šest, a najteži dio je onaj u polju, ovo tu je već dobro. Nije mi hladno ovdje po hladnoći, ja se dobro obućem, a grije me i ljubav – rekla je kroz smijeh najkumica Milka.

Također, rekla je kako se ne zarađuje više na placu kao nekad, ali da se ne buni zbog toga. Osim najkumice, nagradu su dobile Vesna Fajfar kao treća i Barica Hleb kao drugoplasirana.

Da bi događaj prošao u veselju, pobrinula se Klapa Mirakul iz Vrpolja kod Šibenika.

Ovo je osma godina da se bira najkumica, a među nekoliko stotina glasova, Stojan Matavulj je izvukao listić Vesne Benček, koja je zahvaljujući svom glasu za najkumicu dobila televizor na dar.

Cilj ove akcije je promocija naših marljivih i vrijednih kumica na tržnici kao i na jedan način zahvale, njima, za trud koji ulažu cijele godine. Proglašenjem najkumice simbolično ali iskreno i od srca Gradska tržnica na taj način im zahvaljuje, jer bez njih ni plac sigurno ne bi bio plac kakvog imamo.

Za sve posjetitelje pripremljena je tuna na roštilju za degustaciju, što su iskoristili brojni građani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije