Ratka Marković: Moda je sastavni dio mog života, stoga jedva čekam izbor za miss

Nakon podosta vremena u Varaždin se vraća izbor za miss Varaždinske županije, a za to je glavni ‘krivac’ Ratka Marković, Varaždinka koja je vlasnica licence za izbor, na što je veoma ponosna.

Ratka je na vlastitoj koži osjetila kako izgledaju takva natjecanja, budući da je i sama bila miss Varaždina 1992. godine. Prije natjecanja je pohađala manekensku grupu Madd, koju je vodio Dražen Damjanić, na čiji se nagovor prijavila na izbor.

– Izbor se održavao u hotelu Turist, a zadužen za organizaciju i voditelj bio je gospodin Ivica Vukotić, koji nažalost više nije s nama. Natjecalo se ukupno 12 djevojaka, kao i danas, ali ima i nekih razlika. Tada su djevojke izlazile i u kupaćim kostimima, što je sad izbačeno. Bilo je zabavno i lijepo, a uz to sam stekla brojna poznanstva. Moram priznati kako je to dosta davno bilo za mene, tada sam imala sedamnaest godina – rekla je sa osmijehom Ratka te nastavila.

– Na izboru sam pobijedila, čemu se uopće nisam nadala, iako sam od malih nogu voljela modu, čak bi po stanu šetala u maminim štiklicama. Nakon osvajanja te titule trebala sam ići na izbor za miss Hrvatske, ali nisam išla na daljnji izbor jer je u to vrijeme počinjao rat.

Ratka se danas više ne bavi aktivno modelingom, već poduzetništvom tako da je vlasnica butika s odjećom.

– Često sam u žiriju na modnim događajima, a baš se i otud razvila ideja za ponovnim pokretanjem izbora za miss. Naime, bila sam na izboru za miss sjeverozapadne Hrvatske ove godine u svibnju, na poziv Lene Radanović. Tamo sam upoznala Maju Vračarić Kuljiš i Ivu Loparić Kontek, koje su me upitale jesam li zainteresirana za organizaciju izbora, što sam s veseljem prihvatila te sam sad vlasnica licence – otkrila je.

U Varaždinu se izbor za miss Varaždinske županije nije održao dugi niz godina.

– Više od deset godina nije naša županija odabirala missicu, stoga me jako veseli da se izbor ponovno pokreće. Tako će se u travnju iduće godine u varaždinskom HNK održati natjecanje na kojem će se odabrati prva i druga pratilja, miss simpatičnosti i miss županije.

Izboru prethodi casting, koji će se održati u veljači, a prijave već traju.

– Teško je definirati kakve cure tražimo. Moraju imati visinu, znati strani jezik, dob od 17 i pol do 24 godine, biti vesele i komunikativne. Najvažnije je da ‘ima ono nešto’, da zrači energijom. Djevojke se mogu prijaviti meni osobno na Facebook profil ili na internetskoj stranici – opisala je organizatorica koja nije htjela otkrivati previše detalja o samom natjecanju te kako će događaj izgledati.

– Nakon castinga odabire se 12 finalistica koje se bore za titulu, a pobjednica ide dalje na izbor za miss Hrvatske, a nadam se i svjetskom izboru. Djevojke koje idu na finalni izbor očekuje mnogo posla i intenzivne pripreme. Trudim se organizirati pravi društveni glamurozan happening, spektakl, ali o detaljima ne bih previše.

Iako mnogi govore kako u manekenskom poslu ne cvjetaju ruže, Ratka je upoznala dosta manekenki koje uživaju u tom poslu.

– Znam dosta djevojaka kojima je lijepo raditi taj posao, uživaju u tome, nose revije, snimaju kataloge i zadovoljne su – rekla je Ratka koja također dobivala manekenske ponude.

– Pozivali su me u Milano, ali sam tad bila mlada tako da sam trebala pratnju roditelja, koji su radili i nisu mogli ići sa mnom, počeo je rat. Mogu reći kako je to sve bilo možda u krivo vrijeme, ali ne žalim.

Moda je još uvijek sastavni dio njezina života.

– Obožavam modu, krpice, modna događanja, koja redovno pratim, sve je to sastavni dio mog života – zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije