Djeca u vožnji vlakom sa Svetim Nikolom: ‘Super je, sve nas je nagradio’

Na varaždinskom željezničkom kolodvoru ove nedjelje, 6. prosinca, na Dan Svetog Nikole bilo je živahno i veselo. Naime, Grad Varaždin je socijalno ugroženoj djeci povodom blagdana poklonio dvije vožnje prigodnim vlakovima ‘TIN expres’. Sveti Nikola je u veselom, raspjevanom i prigodno okićenom vlaku dočekao djecu te se s njima uputio na put do Ivanca i natrag.

– Bilo je jako lijepo, pjevali smo, plesali. Sveti Nikola je super, sve nas je nagradio slatkišima, nije bilo Krampusa – ispričao je petnaestogodišnji Vinko netom nakon putovanja.

Sudeći po komentarima i roditelji su bili oduševljeni.

– Stvarno lijepa inicijativa, mojoj se djeci dopalo. Lijepo smo se družili, smijali, pjevali i plesali što djeci puno znači, njima je to posebni doživljaj. Putovali smo vlakom do Ivanca i natrag. Sva su djeca bila dobra, što potvrđuje to da Krampus nije došao sa Svetim Nikolom – ispričala je Jasmina Krasnić iz Kneginca te dodala kako je na sličnom izletu bila ove godine na Uskrs.

Tin expres organiziran je na inicijativu Grada Varaždina, a karte za vlak podijeljene su zainteresiranim udrugama: Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Udruga za razvoj životnih vještina obitelji i pojedinaca ‘Uz vas’, Udruga Stakleno zvono, Zajednica Cenacolo – Udruga sv. Lovro, Utočište ‘Sv. Nikola’, Udruga ‘Zipka’, Bedem ljubavi, Udruga slijepih, Udruga roditelja i udovica domovinskog rata (za unučad).

Vlak je prometovao u 13 i 15 sati, a popunjenost vagona bila je poprilična.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije