FOTO Advent zavladao gradom: Varaždinci se zabavljali uz kuhano vino i klizanje

>> FOTO Advent zavladao gradom: Varaždinci se zabavljali uz kuhano vino i klizanje

Koncertom Tragova i popratnim prigodnim programom danas je, 27. studenoga, otvoren Advent u Varaždinu. Božićni ukrasi i lampice ‘zavladali’ su gradom, a brojni Varaždinci odlučili su petak navečer iskoristiti za razgledavanje okićenog grada i druženje uz glazbu i kuhano vino.

U pratnji svojih najmilijih brojni su ‘okupirali’ Korzo, gdje su postavljene kućice s toplim i hladnim napitcima, ali i raznim božićnim kolačima. Također, cijeli trg ukrašen je u božićnom duhu, što cijelom događanju daje jednu posebnu notu.

Osim kućica, česta stanica šetača su saonice postavljene na trgu i jedan su od najčešćih ‘mamaca’ za fotografiranje, a mnogi su i isprobali udobnost izloženog primjerka, zajedno s drvenim skulpturama postavljenima na i oko drvenih saonica.

Na Kapucinskom trgu je ponovo postavljeno klizalište, što su Varaždinci zasigurno jedva dočekali, pogotovo zbog toga što se ono ove godine nalazi u nešto izmijenjenom obliku naspram prošlih godina, jer postavljena je dodatna staza, preko koje prolazi pješački most, stoga ne čudi da su mnogi stavili klizaljke i isprobali led, kao i vlastite sposobnosti, a usput se i odlično zabavili.

Božićna rapsodija diljem varaždinskih trgova trajat će do sredine siječnja, stoga će svi imati prilike za iskušati božićne specijalitete i pokazati svoje umijeće klizanja, ali i uživati u bogatom popratnom glazbenom i kulturnom programu kojeg su pripremili organizatori za nadolazeće dane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije