FOTO Jelka postavljena na Korzo, led sve deblji na Kapucinskom trgu

>> FOTO Jelka postavljena na Korzo, led sve deblji na Kapucinskom trgu

Situacija se zahuktava, no nadamo se kako to neće otjerati snijeg s praga Varaždina. I gradske ulice i trgovi već se zaodijevaju u božićno ruho, a sigurni smo kako i Varaždinke i Varaždinci prozale kroz duhovne transformacije i za nekoliko će dana baš sve biti u znaku Božića.

Provjerili smo kako napreduju radovi diljem grada i saznali ponešto o samim događanjima koja nas očekuju.

– Na Korzu će biti odličan program i za mlade i za stare. U večernje sate planiramo program za odrasle, dok će kroz dan biti sadržaja za sve uzraste. Ove godine možemo organizirati božićni program na glavnom gradskom trgu, što je u ostalim gradovima normalna stvar, no mi, ugostitelji s Trga kralja Tomislava, tek nakon značajnih napora uspjeli smo se izboriti za program na Korzu i sad ga, naravno, želimo ostvariti najbolje što možemo – kazao nam je Neven Medved, vlasnik Office bara, jednog od kafića na Korzu.

Što se tiče sadržaja, uz nastupe glazbenika, bit će tu i iznimna ugostiteljska ponuda, vlakić i saonice za djecu, photobooth, kakvog smo imali prilike vidjeti za Špancirfest, neizbježni borovi.

Na Kapucinskom trgu radovi su također u punom jeku. Naime, privode se kraju radovi na klizalištu, što će sigurno obradovati i mlado i staro Varaždina i okolice.

– Obavili smo već dvije smjene zalijevanja leda i trenutno radimo na trećoj. Srećom, noćas je bilo dosta hladno pa se led dobro stvrdnuo i trebalo bi sve biti spremno za petak i otvorenje – kazao nam je jedan od majstora za led.

No, vrhunac uređivanja grada zasigurno predstavlja nova božićna jelka koja je ove godine prirodna, dok je prošlogodišnja umjetna jelka svoje mjesto pronašla na Kapucinskom trgu.

– Ove godine je pravi bor jer je Grat tak htio. Malo je rijetki, ali barem je prirodan. Mučimo se s postavljanjem, no sve će biti sređeno uskoro – rekli su nam marljivi momci koji su ga postavljali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije