CZM: U četvrtak predstavljanje Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju

U četvrtak, 12. studenog u 18 sati u Centru za mlade grada Varaždina – VAKUUM-u gostovat će predavači koji su se u svojem radu specijalizirali upravo za prava radnika.

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) nastala je 2012. godine i bavi se zaštitom radničkih prava te promicanjem demokratskog procesa odlučivanja i ekonomske demokracije među radnicima u skladu sa 7 kooperativnih načela.

Nikola Ptić i Ana Vračar mladi su volonteri BRID-a, koji će predstaviti program rada organizacije, ali i vlastita iskustva stečena istraživanjem radne problematike u Hrvatskoj.

Kako bi priča poprimila lokalnu dimenziju, a svi dobili uvid u iskustva vezana uz Varaždin i Varaždinsku županiju, na predstavljanje će biti i predstavnik lokalnog partnera BRID-a, Siniša Miličić iz Regionalnog industrijskog sindikata.

Inače, radnici angažirani za bilo koju vrstu rada imaju svoja prava, zajamčena nizom Zakona i Pravilnika te ugovora koji se potpisuju s poslodavcem. Ovo je prilika da se informirate o vlastitim pravima i mogućnostima njihova zagovaranja na pravi način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije