Profesori Prve gimnazije izradili nastavni plan i program izborne informatike

Profesori informatike varaždinske Prve gimnazije mogu itekako biti ponosni na svoj rad. Naime, proteklog tjedna je prihvaćen njihov nastavni plan i program izborne informatike za opću gimnaziju od 2. do 4. razreda.

– Prošle školske godine dobili smo upit od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, imamo li rješenje za izvođenje nastavnog plana i programa izborne informatike za opću gimnaziju od 2. do 4. razreda. Inače je taj predmet obavezan u općim gimnazijama samo u prvome razredu, a u ostalima ga učenici mogu izabrati kao izborni predmet, koji naša gimnazija provodi više od 20 godina. Ipak, zabrinuli smo se obzirom na mogućnost zabrane provođenja izborne nastave informatike, što se dogodilo u nekim gimnazijama, zbog nepostojanja nastavnog plana i programa – kazala je Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin.

– Kako bismo osigurali da učenici koji žele slušati informatiku to i dalje mogu, predložila sam kolegama profesorima informatike da izrade, točnije nadopune nastavni plan i program iz 1990. godine, koji je škola potom uputila na davanje suglasnosti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta – nastavila je Banić.

Zahtjev je pozitivno riješen nakon višemjesečnih analiza te je Odluku o donošenju nastavnog plana i programa nastave izborne informatike u općim gimnazijama od 2. do 4. razreda 15. listopada 2015. potpisao Ministar i ona je sad, zajedno sa nastavnim planom i programom objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva.

– Time je, od ove školske godine, zakonito provođenje izborne nastave informatike u svim općim gimnazijama Republike Hrvatske od 2. do 4. razreda, na što sam izrazito zadovoljna, jer smatram kako se izborna informatika ne bi smjela ukidati te sam ponosna na svoje kolege informatičare Vesnu Novosel-Martinić, Bojana Banića i Vladimira Mikaca, koji su pokazali stručnost i znanje u izradi plana i programa – zaključila je Janja Banić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije