REGISTAR PEDOFILA Škole će morati kontrolirati kome iznajmljuju dvoranu!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća rečeno je kako će ravnatelji varaždinskih osnovnih škola ubuduće morati daleko strože kontrolirati kome i pod kojim uvjetima iznajmljuju sportske dvorane.

Gradska vijećnica Lovorka Gotal Dmitrović inicirala je to pitanje nakon slučaja koji je izazvao veliku polemiku u javnosti, nakon što je ustanovljeno da trener taekwandoea – koji je u Zadru pravomoćno osuđen zbog seksualnog prijestupa na štetu maloljetnica i koji se stoga nalazi u ‘registru pedofila’ sve do isteka roka rehablitacije 2030. godine – u Varaždinu i dalje radi s djecom.

> VARAŽDIN Pedofil u školi: Svi ‘peru ruke’, ravnatelji ‘samo iznajmljuju dvoranu’

> PRAVOBRANITELJICA ‘Nijedna sportska udruga nije provjerila registar pedofila!’

Gotal Dmitrović pitala je postoji li mogućnost da škole od sportskih udruga traže potvrdu, koju bi udruge dale pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da su, kao poslodavac, provjerili da se njihovi djelatnici ne nalaze u ‘registru pedofila’.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica odgovorila je da je Grad putem nadležnog upravnog odjela već uputio dopis školama u kojima upravo na takvu praksu upućuju ravnatelje u daljnjem postupanju, kako bi se u budućnosti izbjegle slične situacije.

– Sportske udruge koje zapošljavaju djelatnike koji rade s djecom moraju potpisati da ti djelatnici nisu u registru, odnosno da nisu osuđeni po tim osnovama – poručila je Sandra Malenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije