Učenici Prve osnovne škole u Spasu: ‘Donijeli smo hranu jer su i oni živa bića’

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. listopada, učenici 3.a razreda varaždinske Prve osnovne škole, njih sedmero, posjetilo je 22. listopada Udrugu za zaštitu životinja Spas. Glavni razlog kratkog posjeta bio je predaja donacija koje su učenici sakupljali proteklih tjedana.

– Povodom Dana zaštite životinja razgovarali smo, u sklopu različitih predmeta, o životinjama te kako im možemo pomoći. Učenici su došli na ideju da bismo mogli prikupiti hranu za napuštene životinje koje su u Spasu, što smo i učinili – rekla je Iata Kocman, učiteljica 3.a razreda.

Djeca su donijela hranu, dekice, ručnike, igračke za napuštene životinje, nakratko su prošetali skloništem i oduševljeno promatrala pse.

– Došli smo ovdje da vidimo kako žive psi i mačke u Udruzi Spas jer su tu životinje koje su nažalost napuštene. Sa sobom smo donijeli hranu koju smo sami sakupili – ispričao je učenik Andrija Zajec.

– Ja mislim da nije lijep osjećaj kad si napušten, ipak su i oni živa bića, ali smo im mi donijeli hranu da što lakše žive – dodala je Anja Lazar.

– Sakupili smo hranu, dekice da im ne bude zima. Žalosno je vidjeti napuštenu životinju, a kad bi je ja vidjela bih dala oglas da ju vlasnik može naći ili bi prijavila Spasu – zaključila je Anja Amidžić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije