Dan ružičaste vrpce: Cilj je podići svijest o raku dojke i pomoći oboljelima

Udruga Žene u borbi protiv raka dojke Narcisa Ludbreg organizira savjetovalište za oboljele svakog prvog četvrtka u mjesecu. Održavanje susreta s oboljelim članicama tako će biti u četvrtak 1. listopada u prostorijama Udruge koje se nalaze u sklopu Doma zdravlja Ludbreg.

Susret se održava od 12 do 14 sati, a vode ga patronažne sestre Varaždinske županije.

Samo nekoliko dana kasnije, odnosno u subotu 3. listopada Udruga će obilježiti Dan ružičaste vrpce na Trgu Svetog Trojstva od 9 do 11 i 30 sati.

– Akcijom se nastoji podići svijest o raku dojke, a dobrovoljni prilozi idu za prevenciju i liječenje ove opake bolesti preko rada Udruge, Savjetovališta, organizaciju tribina, pomoć oboljelim članicama – ističu u Udruzi.

Akciju na nivou Hrvatske organizira Europski forum protiv raka dojke Europa Donna.

Potrebno je iskoristiti svaku priliku da se istakne važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke jer u Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli od 2300 do 2500 žena a upravo je rak dojke i najčešći uzrok smrti od raka kod žena.

U sklopu obilježavanja Dana ružičaste vrpce, članice su pripremile i zanimljiv sadržaj, istovremeno puštanje balona koje je planirano u 11 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije