Dvadeseta međunarodna izložba cvijeća održat će se u Varaždinu

U organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije ove godine od 24. do 27. rujna održava se u Varaždinu jubilarna 20. međunarodna izložba cvijeća na temu: ‘Barok-glazba-cvijeće’ s podtemom ‘Cvjetna rapsodija’. S obzirom da je na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima zemlja partner Francuska, floristi i vrtlari postaviti će izložbu kao zajedničku kompoziciju s naglaskom na specifičnostima i prepoznatljivostima francuske kulture i tradicije.

Otvorenje 20. Međunarodne izložbe cvijeća bit će u četvrtak, 24. rujna, u Atriju Starog grada u 18 sati, a posjetitelji će u Gotičkoj kuli moći pogledati izložbu opusa pejzažnog arhitekta Martina Dvorskog.

U okviru navedenog projekta, drugog dana izložbe u petak, organizirat će se 9. natjecanje učenika poljoprivrednih škola (zanimanja florist) u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija, na temu ‘Cafe de Paris’ (radovi učenika nakon natjecanja biti će izloženi u Lapidariju).

Tijekom svih ovih godina rada, Udruga vrtlara svoj najveći doprinos u promociji kulture i turističke ponude, odnosno ukupnog varaždinskog brenda dala je upravo provodeći projekt ‘Međunarodna izložba cvijeća’.

Svoju dvadesetu obljetnicu Udruga vrtlara obilježit će u srijedu, 23. rujna, u Palači Herzer u 19 sati promocijom Spomenice o radu Udruge vrtlara, svečanom podjelom Priznanja institucijama, tvrtkama, školama i pojedincima koji su sve ove godine podupirali rad Udruge.

Zbog svojih posebnih karakteristika prije svega sinergijske povezanosti s već afirmiranim institucijama kao što su VBV, projekt Međunarodna izložba cvijeća zaživio je i postao prepoznatljiva komponenta sveukupne kulturne ponude Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Izložba će biti otvorena od 24. do 27. rujna od 9 do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije