HEROJI! Varaždinski ronioci spasili kujicu zarobljenu ispod brane u Šemovcu

U moru loših vijesti koje često stižu u varaždinski Spas, jučerašnji događaj ‘vratio im je vjeru u život’, kako je opisala Gordana Lacko, predsjednica udruge.

Unatoč hladnoći i teškim uvjetima, od smrti je spašena kujica koja je boravila na slapištu ispod brane u Šemovcu.

– Nazvala me gospođa Aleksandra iz Štefanca koja je rekla da je čula psa koji bespomoćno cvili. Nakon što ga je locirala, mi iz Spasa smo alarmirali ljude koji su zaposleni na hidrocentrali, no riječ je o terenu koji je nepristupačan, tako da nismo s njihove strane mogli do životinje – započela je Lacko, dodavši da je pas bio ‘zarobljen’ na veoma nepristupačnom terenu gdje je sve bilo zaleđeno.

Nakon toga su kontaktirali ekipu iz Kluba podvodnih aktivnosti Drava, koja je bez razmišljanja krenula u akciju spašavanja psa.

– Okupili su se jučer u večernjim satima, unatoč hladnoći, a dva su ronioca zaplivala na drugu stranu i izvukli je van. Nakon uspješne akcije ugrijali smo kujicu koja nije čipirana, no trenutno se o njoj brine gospođa koja nam je dojavila slučaj.

Kujica nakon toga, dodaje Lacko, ide na udomljavanje, a potencijalni udomitelji, na sreću, postoje.

– Najprije neka se pas odmori i oporavi. Sve je dobro prošlo, a dečki koji su pomogli vraćaju vjeru u život. Da ih je više, svijet bi bio puno ljepši. Neizmjerno im se zahvaljujemo! – rekla je Lacko.

– Cijelu smo godinu vezani uz Dravu, nije nam to bilo ništa neobično, jedino smo mi mogli pomoći. Naši članovi, Marko Savić i Nikola Podhraški, su bez ikakvog razmišljanja stavili odijela i peraje te krenuli u akciju spašavanja – ispričao je Tomislav Tkalčec, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Drava, koji je uz navedene ronioce i Gorana Lampelja, bio dio tima za spašavanje.

– Ne bismo se odazvali da nismo željeli pomoći. I sami imamo kućne ljubimce, tako da nam je akcija bila razumljiva – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije