Ukradeni bicikli: Lakši pronalazak vozila preko internetske baze fotografija

Uz već postojeći sustav registracije bicikala, PU varaždinska, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike, radi i na novom sustavu koji bi žrtvama krađa bicikala trebao omogućiti lakši pronalazak svojih vozila.

Riječ je o dogradnji već postojeće web stranice na kojoj građani mogu registrirati svoje bicikle.

– U bazi podataka nalazit će se fotografije bicikala koje su službenici PU varaždinske pronašli, a čiji se vlasnici još nisu javili. Posebno smo iznenađeni velikim brojem iznimno skupih bicikala koji se nalaze kod nas, a još ih nitko nije tražio – rekli su nam u PU varaždinskoj.

Trenutačno se unos velikog broja bicikala privodi kraju.

– Program za pretragu je u završnoj fazi i kad se uklone manji tehnički problemi bit će spreman za upotrebu, a to bi trebalo biti u kratkom roku – kazali su u PU varaždinskoj.

Taj potez zasigurno će omogućiti mnogim građankama i građanima koji su izgubili svoja vozila.

Da podsjetimo, prije dva mjeseca PU varaždinska provela je akciju za koje su građani mogli razgledati bicikle u posjedu, no tek je jedna, od preko 200 osoba koje su krenule u potragu, pronašla svoj bicikl.

Također, mnogi nisu upoznati kako svakog dana mogu doći pogledati bicikle koji su u spremištu PP varaždinske i potražiti ako među njima ima vozilo koje im pripada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije