Ruši se derutna zgrada u Kamenici, postala opasnost za sve u blizini

Nakon gotovo godine dana ‘natezanja’ s vlasnikom stare derutne zgrade u Kamenici, koja je zbog dotrajalosti prijetila urušavanjem te tako predstavljala opasnost za sve koji su se nalazili u njenoj blizini, napokon se krenulo s njenim rušenjem, kako prenosi Lepoglava.net.

Još u rujnu 2014. godine došlo je do urušavanja djela navedene zgrade na županijsku prometnicu koja prolazi tik uz zgradu koja je za potrebe škole izgrađena još davne 1863. godine. Zbog tog je urušavanja navedena cesta na relaciji KamenicaKameničko Podgorje, odlukom policije i Županijske uprave za ceste, zatvorena za promet i zatvorena je ostala gotovo punih godinu dana. Zbog toga su građani s područja Kameničkog Podgorja u školu i na posao morali odlaziti dužim obilaznim pravcem kroz Žarovnicu.

Odmah nakon urušavanja zgrade i zatvaranja ceste, državna su tijela s vlasnikom zgrade Ivanom Hudoletnjakom započela službene ‘prepiske’ koje do današnjeg dana nisu urodile plodom odnosno rušenjem opasne zgrade od strane vlasnika pa se tog posla, nakon što su stvoreni zakonski uvjeti za to, ‘primio’ Grad Lepoglava. Angažirana je tvrtka specijalizirana za takve poslove koja bi do kraja tjedna trebala odraditi posao i ukloniti zgradu što znači da bi tada za promet napokon trebala biti otvorena cesta Kamenica – Kameničko Podgorje.

Kako teku radovi na rušenju zgrade uvjerio se i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Rušenjem ove derutne zgrade laknulo je i vlasnici susjedne kuće koja je punih godinu dana živjela sa strahom da će se zgrada srušiti na njenu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini ili na nju ili nekog iz njene obitelji koji su imali sreće prilikom prvog urušavanja zgrade kada su grede i crjepovi padali svuda uokolo, javlja Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije