VIDEO: Koncert biljaka ovoga petka u palači Herzer donosi nam zajednica Damanhur

U palači Herzer u Varaždinu ovog će se petka, 28. kolovoza, s početkom u 11 održati pomalo neobičan koncert – Koncert biljaka, u organizaciji Udruge Franjo Koščec.

Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja u Damanhuru vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta.

Danas je moguće komunicirati s biljkama, pomoću uređaja U1, koji detektira razliku u električnoj aktivnosti između korijena i lista, prevodi ju u signal MIDI i pretvara u zvuk. Rezultat je iznenađujuć. Biljke reagiraju na kontakt i emocije onih koji ih okružuju i pomoću univerzalnog jezika muzike moguće je ući u interakciju s njima.

Damanhur je osnovan 1975. godine na obroncima sjevernotalijanskih Alpi u dolini Valchiusella, nedaleko Torina. Danas je jedan od priznatih međunarodnih centara spiritualnog, umjetničkog i socijalnog istraživanja.

– Koncert je otvoren za javnost, može doći tko želi te uživati u neobičnom zvuku, kojega proizvode biljke spojene pomoću elektroda na zvučnike. Pozivam ljude da se pridruže koncertu jer će zasigurno biti zanimljivo – rekla je Ana Marija Runjić iz Udruge Franjo Koščec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije