U Kamenici proslavljen Blagdan svetog Bartola uz misno slavlje i kuburaše

Župa Kamenica proslavila je blagdan svetog Bartola, zaštitnika župe. Proslava je tradicionalno započela mimohodom vjernika, vatrogasaca, lovaca, kuburaša i branitelja, praćenih lepoglavskom Limenom glazbom, centrom Kamenice.

Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na kameničkom trgu, uoči misnog slavlja, odana je počast trojici vukovarskih branitelja iz kameničke župe te svima koji su svoj život dali za Hrvatsku, navodi Lepoglava.net.

Počast im je, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana od strane Župe Kamenica, Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca i Lepoglave, udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Grada Lepoglave te Policijske postaje Ivanec.

Tom je prigodom varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio molitvu istaknuvši da je riječ o molitvi za sve žrtve stradale unazad 70 godina.

Proslava je nastavljena misnim slavljem koje je u koncelebraciji s brojnim svećenicima, u kameničkoj župnoj crkvi svetog Bartola, predvodio biskup Mrzljak.

Proslavu su, pucanjem iz kubura po završetku misnog slavlja, obilježili i članovi kubraške udruge ‘Glasna kubura’ iz Kamenice i njihovi gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije