Špancirfest: Prijave na razne kreativne radionice za djecu i odrasle

Jedna od nezaobilaznih lokacija Špancirfesta je i Park kreative, jedinstveni prostor ispunjen učenjem i zabavom za male i velike klince pa čak i za bebe od deset mjeseci.

Osim za djecu, Park kreative, koji će i ove godine biti smješten pod krošnjama parka u Habdelićevoj ulici u Varaždinu, zanimljivo je odredište i za roditelje, jer se kroz kreativnost, ples, igru, umjetnost i oni uče novim načinima komunikacije i povezivanju s djecom.

Radionice će održavati mladi poznati, profesionalni umjetnici s bogatim iskustvom i posebnim senzibilitetom za rad s djecom.

Između ostalih, radionice će voditi: Branko Trajkov, Hana Lukas Midžić i Nikola Fallera, Igor Baksa, Matija Bobek, Đ Tzek te umjetnički kolektiv VRUM, koji će izvoditi svoju poznatu predstavu za bebe Baja Buf, (za bebe, ali i uzrast 4-7 godina).

Za bubnjarsku radionicu, kao i za Baja Buf, potrebne su prijave unaprijed, a prijaviti se možete putem web stranice Špancirfesta.

Kompletan popis radionica, predstava i programa pogledajte na www.spancirfest.com/park-kreative-2015.

Kreativne radionice za odrasle

U suradnji sa Hrvatskim klasterom konkurentnosti kreativnih i kulturnih industirja (HKKKKI) na Špancirfestu ove godine će se održati i niz kreativnih radionica za odrasle.

Cilj ovog projekta je promocija vrijednosti i razvojnog potencijala kreativnih i kulturnih industrija u što se kao platforma koja povezuje kreativce s najširom publikom od ove godine ozbiljno uključio i Špancirfest, čiji je novi slogan, u skladu s tim strateškim usmjerenjem – Pokreni svoju kreativnost.

26.-30. kolovoza
AKUPUNKTURA GRADA

Već ranije najavljena je radionica Akupunktura grada, u kojoj će kroz mentrorianje stručnjaka, kroz rad u multidisciplinarnim timovima biti osmilšljena idejna rješenja za novi trg u Varaždinu (parking u Habdelićevoj ulici).

26-27. kolovoza (10 sati)
DIZAJN RAČUNALNIH IGARA (MACHINA)

Jedna od najzanimljivijih radionica bit će ona za dizajn računalnih igara (Game dizajn), koju će voditi ekipa iz Machina.hr, koja već dvije godine održava tečajeve Game dizajna. Radionica za izradu video igara namijenjena je svima koji su oduvijek željeli svoje ideje pretočiti u nešto opipljivo. Radionica će trajati dva dana, a proći će se kroz sva znanja potrebna da osoba samostalno napravi svoju prvu jednostavnu 2D igru.

Obavezne prijave na www.spancirfest.com/radionice-2015

30. kolovoza
INTRO (HDS i ZAMP)

HDS i ZAMP pokrenuli su seriju radionica pod nazivom Intro, namijenjenih glazbenicima i bendovima koji tek započinju svoj glazbeni i autorski put.
Ove su radionice prilika za upoznavanje s radom Službe za zaštitu autorskih prava, mogućnostima zaštite i ostvarivanja autorske naknade od korištenja svojih djela, ali i svojevrsna ‘priprema’ za sve izazove koji ih čekaju u tom ‘labirintu’ glazbene industrije.
Intro se do sada i teoretski i praktično pokazao vrlo korisnim, a bio je i dijelom nacionalne kampanje Autori čine svijet ljepšim, kojoj je cilj afirmacija autora i autorskih prava te poticanje mladih autora na stvaranje i daljnji kreativni rad.

29. kolovoza (10 i 17 sati)
SVE ŠTO MOŽETE ZAMISLITI, IMATE ŠANSU I OSTVARITI!

Jasminka Jelčić (.tockapromjene) jedna je od suosnivačica Mreže za razvoj i kreativnost-MRAK, poslovna savjetnica i facilitatorica u području organizacijskog i osobnog razvoja, održat će predavanje pod nazivom Sve što možete zamisliti, imate šansu i ostvariti!.

Kako tvrdi ‘čovjek je u svojoj suštini biće kreacije, pa je tako svatko od nas rođen s neograničenim potencijalom za kreativno djelovanje, no istraživanja su pokazala kako već u djetinjstvu uspavamo 75% svog potencijala za kreativnost, dok odrasli ljudi prosječno koriste samo 2% svog ukupnog kreativnog potencijala.’
Radionica će se održati u subotu (29. kolovoza), u jutarnjem i popodnevnom terminu (10 i 17 sati).

Sve radionice će se održati u Bakačevoj ulici 10 (dvorište Vugrinec), a prijave za radionice su obavezne, na sljedećem linku http://spancirfest.com/radionice-2015/.

Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije