Na Zelenom telefonu građani se najviše žalili na devastaciju Dravske šume, otpad

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine, u okviru projekta ‘Partnerstva za okoliš’, financiranog od Europske Unije i sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, na Zeleni telefon Udruge Franjo Koščec pristiglo je 88 prijava građana za Varaždinsku i Krapinsko-Zagorsku županiju.

Građani su se najviše žalili na devastaciju Dravske park šume u Varaždinu, na ilegalna odlagališta otpada te na utjecaj otpada na vodu, tlo i zrak (odlaganje, spaljivanje).

Slučajeve prijavljuju podjednako muškarci i žene, a u večini slučajeva žele ostati anonimni, navodi se u priopćenju Udruge Franjo Koščec.

Cilj Zelenih telefona je poticanje građana na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša, a nadležnih institucija na učinkovitije rješavanje problema u okolišu.

Svaki građanin Republike Hrvatske može prijaviti problem u okolišu ili zatražiti informaciju na broj 072 123 456.

Aktivisti i volonteri zajedno s građanima pristupaju rješavanju problema, u suradnji s nadležnim institucijama te zatim nadziru njihovo rješavanje.

Udruga Franjo Koščec bavi se zaštitom i unapređenjem okoliša, a kao glavne ciljeve navodi očuvanje i zaštitu prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti te pokretanje, informiranje, educiranje i osnaživanje stanovništva, rad na programima očuvanja prirode.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije