Nikad bolje: Svaki deseti hrvatski ‘maksimalni’ maturant je iz Prve gimnazije!

Varaždinska Prva gimnazija ove se godine može pohvaliti sa čak deset najboljih maturanata iz pojedinih predmeta!

Kako piše Srednja.hr, Prva gimnazija imaju četvoricu najboljih iz fizike, troje iz engleskog, jednog iz njemačkogg, jednu iz psihologije i jednog učenika iz logike. S time da je devetero od njih deset ispite na državnoj maturi riješilo bez ijedne greške i osvojilo maksimalan broj bodova. Takvih je u cijeloj Hrvatskoj svega 95 pa ispada da Prva gimnazija Varaždin daje čak 10 posto onih s maksimalnim brojem bodova, odnosno svaki deseti ‘maksimalac’ je iz ove renomirane varaždinske škole!

Najbolji na ovogodišnjoj državnoj maturi bili su, poimence: Martin Bunić, Ilija Domislović, Leonardo Kokot i Nikola Šalgaj – fizika (100%), Mirna Baksa – engleski A razina (100%), Petar Korade i Matija Križanec – engleski B razina (100%), David Trojko – njemački B razina (100%), Dora Daraboš – psihologija (100%), Jakon Hrenić – logika (96,67%).

– Zadovoljni smo uspjehom svih maturanata, a posebno ovih deset – izjavila je za portal Srednja.hr ravnateljica Janja Banić.

Otkrila je kako je to Prvog gimnaziji Varaždin najbolji uspjeh do sada na maturi, što se prvih mjesta po predmetima tiče.

Nisu, naravno, ni ranije maturanti imali nekih većih problema. Kako je napomenula ravnateljica, njih oko 98% svake godine upisuje jedan od prva tri fakulteta na svojoj ‘listi želja’, od čega daleko najviše prvi izbor, a prolaznost na ljetnom roku im je između 99 i 100%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije