Fontana Blues glazbene radionice: ‘U Varaždinu imate jako velike talente’

>> Fontana Blues glazbene radionice: “U Varaždinu imate jako velike talente”

U sklopu Fontana Blues festivala mladi su glazbenici imali priliku učiti od vrhunskih majstora, Ratka Zjače i Darka Horvata.

Radionice su započele u 10 sati, 13. srpnja, a održale su se u Velikoj koncertnoj dvorani HNK.

– Edukacijom djece bavim se već preko 20 godina, radim puno radionica po cijelom svijetu. Došao sam u Varaždin na poziv i ovdje sam započeo radionicu ‘Umjetnost vježbanja’ jer mislim da je najvažnije da ovi mladi ljudi nauče vježbati instrument – kazao nam je Ratko Zjača.

Iako je radionica ograničena na tri sata, iznimno je zadovoljan radom.

– Jako sam zadovoljan, polaznici su iznimno disciplinirani. Jučer sam slušao neke od njih kako sviraju i moram priznati da imate jako velike talente u gradu – poručio je glazbenik Zjača.

Mladi polaznici također su bili zadovoljni naučenim.

– Sviram od kad znam za sebe, ali gitaru najmanje, točnije, sviram ju samo u društvu na feštama. Na radionici sam zbog glazbe jer su odlični predavači koji uče kako ozbiljno pristupiti glazbi. Ova radionica daje zanimljiv pogled na sistematiku vježbanja – rekla nam je Ana Benčić.

A što znači strastveno voljeti umjetnost pokazao nam je jedan od najmlađih polaznika.

– Sviram već dvije godine i prijavio sam se jer stvarno volim gitaru. Jednostavno, dok čovjek zavoli gitaru više se ne može od nje odlijepiti. Sve mi se danas sviđalo, mislim da je korisno. Mislim osnovati bend, gitara je moj život – riječi su dvanaestogodišnjeg Marina Živodera.

Fontana Blues festival danas završava, stoga, ako imate vremena, skoknite do Kazališnog trga, program počinje u devet sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije