Novomarofska Udruga Srce proslavila prvi rođendan

Na rođendanskom slavlju u četvrtak, 9. srpnja, uz glazbu novomarofske Frame ispred dvorca Erdody, udruga je okupila i počastila pacijente, svoje članove, volontere i simpatizere udruge kojih je bilo oko pedesetak svih životnih dobi.

Prva inicijativa za osnivanjem udruge proizašla je od današnjih članova i vodstva udruge koji su uvidjeli probleme u bolničkom sistemu poput: ograničenje duljine hospitalizacije i pitanje daljnjeg zbrinjavanja te smještaja teško oboljelih, problem kod otpusta-predaje bolesnika, nedostatak uslužnih servisa na terenu, nedostatak koordinacije raznih službi te su odlučili osnovati Udrugu za palijativnu pomoć Srce Novi Marof.

Veliki je problem također i neinformiranost i needuciranost obitelji i stručne javnosti te opće populacije o problemima vezanim uz palijativne bolesnike.

Udruga radi na poticanju odgovornosti i osposobljavanju obitelji, ali i senzibilizaciji stručne javnosti i zajednice za brigu o bolesnom čovjeku.

Dosadašnje aktivnosti udruge su bile fokusirane na promociju same udruge radi senzibilizacije javnosti po dobnim skupinama. To znači da je program prilagođen životnoj dobi, obuhvaćena je dob od tri godine tj. najmlađa vrtićka skupina, osnovna i srednja škola, stručna javnost te volonteri u dobi do 90 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije