U Lepoglavi održan Drugi memorijalni vatrogasni kup Kos – Ledinšćak

Pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz potporu udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava u Lepoglavi je, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava, održano memorijalno vatrogasno natjecanje – 2. memorijalni vatrogasni kup Kos – Ledinščak.

Riječ je o natjecanju koje DVD Lepoglava organizira u spomen na dvojicu hrvatskih branitelja i članova Društva koji su poginuli braneći Hrvatsku u Domovinskom ratu – Slavka Kosa i Marka Ledinščaka.

Na natjecanju je, 4. srpnja, sudjelovalo ukupno 16 vatrogasnih ekipa iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice, Bednje, Donje Voće, Klenovnika, Varaždinskih Toplica, Novog Marofa, Vidovca i Beljevine.

Prisjećanje na žrtvu

Pri je početka natjecanja, održana je svečanost otvorenja na kojoj su se nazočni gosti i vatrogasci prisjetili branitelja i njihove žrtve.

Ispred obitelji poginulih branitelja nazočnima se obratila, i pri tom otvorila natjecanje, Dubravka Arbanas – supruga Slavka Kosa, koja je zahvalila organizatoru i svima uključenima u organizaciju natjecanja na tome što čuvaju spomen na svoje sugrađane koji su poginuli braneći Domovinu.

– Kad je bilo najteže i najpotrebnije oni su stali agresoru na put i obranili Hrvatsku – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ispred glavnog pokrovitelja – Grada Lepoglave, još jednom zahvalio svim braniteljima na onome što su učinili za Hrvatsku.

Predsjednik DVD-a Lepoglava Damir Funda istaknuo je na otvorenju da su Slavko i Marko bili dobri vatrogasci i hrabri ljudi, dok je dopredsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak, uz zahvalu članovima obitelji poginulih branitelja na njihovoj žrtvi, sve nazočne podsjetio na činjenicu da je s područja Grada Lepoglave u obrani Domovine palo 11 hrvatskih vitezova.

– Ponosni smo na naših 11 branitelja koji su stali na branik Domovine te za nju položili svoje živote – rekao je Husnjak.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća

Nakon otvorenja, počast je Slavku Kosu i Marku Ledinščaku, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, odana kod spomen obilježja poginulim braniteljima na groblju u Lepoglavi.

U najjačoj kategoriji muških A ekipa slavila je ekipa DVD-a Vidovec, druga je bila ekipa DVD-a Višnjica, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Novi Marof.

U kategoriji muških B ekipa nastupile su dvije ekipe, a slavila je ekipa DVD-a Lepoglava ispred ekipe DVD-a Kaznionice.

Ženska ekipa DVD-a Beljevine jedina je nastupila u kategoriji ženskih A ekipa, osvojivši tako prvo mjesto.

U kategoriji muške djece nastupilo je četiri ekipe.

Pobijedila je domaća ekipa DVD-a Lepoglava, ispred ekipe DVD-a Donja Voća, treća je bila druga ekipa DVD-a Klenovnik, a četvrta njihova prva ekipa.

Kod ženske djece pobjeda je također pripala ekipi DVD-a Lepoglava, druga je bila ekipa DVD-a Varaždinske Toplice, a treća ekipa DVD-a Klenovnik.

Održano je i natjecanje u povlačenju užeta u kojem je slavila ekipa DVD-a Višnjica.

Nagrade najboljima na kraju natjecanja uručili su predstavnici DVD-a Lepoglava, obitelji poginulih branitelja i udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije