Poljoprivredno gospodarstvo ‘Grunt’ u finalu za najbolji OPG

Stručni žiri za izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za 2015. godinu Projekta ‘Zlata vrijedan’ izabrao je 21 OPG i tri ‘Mlade nade’ koji ulaze u uži krug izbora, a jedan OPG dolazi i iz naše Varaždinske županije.

Jedini OPG iz naše županije koji je ušao u finale projekta ‘Zlata vrijedan’ jest Privredno gospodarstvo ‘Grunt’, u vlasništvu Josipa Bais iz Imbriovca Jalžabetskog.

Odabir je izvršen prema strogim kriterijima, pri čemu je Žiri izvršio provjeru svih nominiranih putem Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske poljoprivredne agencije kako bi se utvrdila točnost svih podataka koje su u obrascu za nominaciju ispunile županije i Grad Zagreb.

Tijekom ljeta, Večernji list će objaviti priče o 21-om nominiranom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te tri Mlade nade, a u rujnu će se održati završna svečanost dodijele tri nagrade za najbolje OPG-e, jedne za Mladu nadu i jednu po izboru čitatelja Večernjeg lista u petak 11. rujna 2015. godine na Poljoprivrednom gospodarstvu Skelin u Drinovcima.

Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list Projekt “Zlata vrijedan” u Hrvatskoj provode drugu godinu za redom, a isti se odvija uz podršku Hrvatske zajednice županija te HRT-a. Stručni žiri sastavljen je od 7 članova: predsjednik Žirija Stjepan Blažević (zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista), Vlatko Grgurić (voditelj Plodova zemlje – predstavnik HRT-a), Mario Sever (pobjednik Projekta Zlata vrijedan 2014., Eko Sever), Jan Marinac (predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika), Matija Brlošić (predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore), Hrvoje Horvat (ravnatelj Savjetodavne službe), te Miroslav Kuskunović (glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije