Biciklisti s velikim srcem – ‘planulo’ 535 humanitarnih tombolskih listića

>> Biciklisti pokazali veliko srce – “planulo” 535 humanitarnih tombolskih listića

Prelijep lipanjski dan u Zelendvoru je provelo više od četiristo biciklista koji su uz brigu o vlastitom zdravlju, pokazali da žele pomoći, u ovom slučaju djeci oboljeloj od dijabetesa

Oko četiristo biciklista uputilo se prošloga četvrtka, na blagdan Tijelova, iz Varaždina prema Zelendvoru, dajući tako svoj doprinos humanitarnoj biciklijadi “Biciklom do zdravlja” koju su organizirali Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin i Radio Megaton.

Nešto manje od 50 minuta bilo je potrebno biciklistima da se prođe ruta duga 14 kilometara, te da se nakon vožnje odmor nađe u debeloj hladovini u Zelendvoru gdje je sve sudionike spremno čekalo osvježenje i kuhani grah koji su pripremali kuhari Restorana i pizzerije “Zelendvor” vlasnika Zorana Košira.

– I ove godine smo organizirali biciklijadu za naše male šećeraše koji će moći otputovati na jednotjedni edukativni kamp za dijabetičare u Pulu jer smo prikupili potrebnih 10 tisuća kuna. Zahvaljujući dobrim ljudima, osigurali smo 535 tombola, koje su “planule” u sat i pol, a cjelokupni iznos od prodaje namijenjen je podmirenju troškova za boravak djece u kampu – kazala je predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin Antonija Brlek.

Naglasilaje da se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli, posebno onima koji su sudjelovali u humanitarnoj tomboli, Restoranu “Zelendvor” koji će uplatiti 50 posto iznosa od prodanog graha, onima koji su uplaćivali novac na žiroračun Društva, kao i NC Lions Clubu Millennium koji su uplatili 5.395,00 kuna, odnosno prihod od prodaje ručno izrađenih proizvoda na lanjskom Špancirfestu, a tu su i brojni drugi sponzori i donatori koji su humanitarno djelovali.

Dobra zabava s puno veselog raspoloženja uz glazbeni sastav “Elita” i ekipu Radija Megaton nastavila se do kasnog poslijepodneva. Osim što se besplatno mogla izmjeriti razina šećera u krvi, brojni biciklisti su se natjecali se u malom nogometu, stolnom tenisu i beli, pjevale su se karaoke, zabavna je bila i vožnja spretnosti na biciklu, birali su se najbolji plesni parovi, a najviše smijeha izazvali su kandidati koji su se natjecali za izbor mistera biciklijade. Veliko zanimanje je privukla i glavna nagrada – bicikl vrijedan 3 tisuće kuna koji je osigurao sponzor, trgovina “Marko projekt” iz Varaždina, iz Vrazove ulice. Tako je s dva bicikla iz Zelendvora u Varaždin otišao Dražen Čelar čiji je kupon imao dobitni serijski broj.

Inače, Radio Megaton je drugu godinu zaredom bio organizacijska podrška Društvu za zaštitu od dijabetesa Varaždin u pripremi i održavanju biciklijade.

– Socijalna osjetljivost nekog medija, posebno lokalnog, koji prvi treba prepoznati potrebe svojih slušatelja, gledatelja ili čitatelja, vidi se upravo po uključivanju u događaje poput ove humanitarne biciklijade. Drago nam je da nas je Društvo prepoznalo kao partnera, te da smo bili u prilici humanitarno djelovati i potaknuti naše slušatelje da učine isto, čime su pokazali koliko veliko srce imaju. Hvala svima koji su biciklirali, ali i mojoj vrijednoj, složnoj radijskoj ekipi – izjavila je glavna urednica Radija Megaton Ljiljana Vuglač.

Biciklijadu “Biciklom do zdravlja” podržali su i politički dužnosnici, saborski zastupnik i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji je biciklom stigao iz Ludbrega, zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač, te zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije