Ludbreg: Biciklijade i novinarski kotlić u centru svijeta

U subotu 6. lipnja vozit će se već 28. po redu Ludbreška biciklijada koja je nakon zagrebačke, najstarija u Hrvatskoj. Start će biti na središnjem gradskom trgu, ali prijepodne.

Ludbreške biciklijade

Najprije će s početkom u 9 sati i 30 minuta održati ‘Mala ludbreška biciklijada’, na kojoj će mališani vrtića voziti bicikle po trgu.

U 10 sati je start za sve ostale.

Trasa vožnje od 12 i pol kilometara ostala je ista kroz naselja: Ludbreg-Globočec-Čukovec-Sveti Petar-Apatija-Slokovec-Sigetec-Selnik, pa do Ludbrega, ali je sada cilj na Otoku mladosti.

Tu će se dodijeliti nagrade.

Ove godine na Ludbreškoj biciklijadi imamo goste, sudionike biciklijade ‘Bicikl prijatelj studenata’.

Naime, studenti Sveučilišta Sjever iz kampusa Varaždin i Koprivnica krenut će u 10 sati biciklima za Ludbreg, a njihov dolazak očekuje se na Otoku oko podne.

Tu će biti bogat zabavni i rekreativni program uz glazbu, ples, razne zabavne igre, svirat će mladi ludbreški bend ‘Meta’, a gljivari iz udruge Vuzmek pripremat će specijalitete s gljivama.

Novinarski kotlić

Usporedo s biciklijadom bit će održana još jedna tradicionalna ludbreška manifestacija – Novinarski kotlić u centru svijeta.

Kao i prethodnih deset godina, opet će se okupiti ekipe redakcija iz medija s područja sjeverozapadne Hrvatske i kuhati gulaš, ali sada na Otoku mladosti.

Autori najboljeg gulaša primit će odličje ‘Brončani kotlić’ tamo negdje oko 18 sati.

Organizatori su Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada i Pučko otvoreno učilište ‘Dragutin Novak’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije