Promocija znakovnog jezika po prvi put u Varaždinu

Pjesmom Dodir ljubavi, himnom Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, otvorena je jučer 1. Smotra polaznika tečaja hrvatskoga znakovnog jezika iz Varaždina i Učiteljskog fakulteta iz Čakovca. Time su se Varaždin i Čakovec po prvi puta pridružili Zagrebu, Splitu i Osijeku koji već dugi niz godina tradicionalno održavaju smotre s ciljem promoviranja znakovnog jezika široj javnosti.

Na svečanom otvorenju u prepunoj dvorani Palače Herzer u Varaždinu, uz gradonačelnika Gorana Habuša, nazočne su pozdravili dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica Saveza Dodir te Predrag Štromar, varaždinski župan.

– Pridružujem se obećanju da će se Grad Varaždin, nakon Grada Zagreba, uključiti u integraciju osoba sa oštećenjem sluha i gluhoslijepih osoba u naše vrtiće na način da ćemo zaista, bez obzira donese li se Zakon ili ne, pronaći sredstva i osigurati takvoj djeci potrebne prevoditelje – istaknuo je gradonačelnik u pozdravnom govoru.

Nakon predstavljanja projekta Hrvatski znakovni jezik – provođenje izobrazbe putem interaktivnih tečajeva hrvatskog znakovnog jezika i tečaja za prevoditelje/intervenore za gluhoslijepe i gluhe osobe Marine Moharić Husak, prigodnim umjetničkim programom na hrvatskom znakovnom jeziku i dodjelom pohvalnica upriličeno je svečano zatvaranje Smotre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije