Završen MOP 04: Brojni posjetitelji uživali u festivalu multimedije

Završio je MOP 04 Festival multimedije u Varaždinu. Tijekom tri dana, od četvrtka do subote, predavanja i radionice s područja multimedije i digitalne kulture posjetilo je nekoliko stotina mladih Varaždinaca. Uz bogat edukacijski dio posjetitelji su mogli vidjeti dvije izložbe vrlo zanimljivog karaktera.

– MOP 04 je odlično prošao, svi posjetitelji su bili vrlo zadovoljni, a što nam i dokazuju njihove pozitivne reakcije na predavanjima, ali i na društvenim mrežama koje primamo svakodnevno. Ako je suditi prema broju posjetitelja MOP 04 je potvrda da je ovo postao vrlo zanimljiv festival kojeg posjećuju gosti iz cijele Hrvatske. Kao organiziatoru, jako nam je drago što su edukativne radionice , predavanja i izložbe privukle brojne posjetitelje unatoč lošem vremenu. MOP 04 iz tog, ali i mnoštva drugi razloga za nas je izuzetno značajan projekt te ćemo se potruditi da i dogodine pripremimo još bogatiji i zanimljiviji program koji će zajednici pokušati prenijeti znanje i iskustvo – rekao je Fran Mubrin, predsjednik udruge MOP.

Podsjećamo, među predavačima i voditeljima radionica našla su se neka od najjačih imena kreativne industrije i produkcije u Hrvatskoj, poput Daria Belića, Ive Obrovac, Darka Čengija, Tomislava Cara, Darija Šimića, Vedrana Klemensa.

Edukativni program dotakao se različitih grana multimedije, dizajna, programiranja, ilustracije, fotografije i video produkcije.
U prizemlju palače Herzer smjestila se izložba “Electro Baroque”, udruge Radiona.org.

Članovi Radione predstavili su 20 svojih instalacija, pri čemu su povezali zvuk i biologiju, koristeći se raznolikim audio-instrumentima i gadgetima.

Podrum je bio rezerviran za izložbu “Odgovor nepoznatog”, organiziranu od strane nekolicine studenata Sveučilišta Sjever. Izložba je bazirana na mediju QR koda, čijim skeniranjem pomoću pametnog telefona ili tableta, posjetitelji mogu vidjeti umjetničko djelo i biografiju koji se krije iza koda.

Tijekom sva 3 dana, u sklopu MOP Kinoteke, održavale su se projekcije filmova o raznim kreativcima koji su se svojim radom izdvojili iz mase.

Dokaz da MOP postaje odličan festival su i dva interanacionalna eventa. Riječ je o prvom Dribbble Meetupu i prvoj NodeSchool radionici održanoj u Hrvatskoj.

Posljednji dan MOP-a bio je među ostalim, rezerviran i za prvi hrvatski Dribbble Meetup — event na kojem su su domaći korisnici popularne dizajnerske platforme Dribbble, imali priliku upoznati se i razmjeniti vrijedna iskustva.

U opuštenom stilu, predavanja su održali neki od vodećih hrvatskih stručnjaka za digitalni dizajn — Andrej Radišić i Marko Stupić (Five), Marko Cvijetić i Mario Šestak (Degordian), Darko Škulj i Elvis Mehmedović (Infinum), Ante Matijaca i Jakov Šuran (Unity).

U subotu se održala prva NodeSchool radionica na prostorima Hrvatske. NodeSchool je internacionalna neprofitabilna organizacija koja se bavi širenjem i dijeljenjem znanja između svih njezinih polaznika.

Ovom radionicom MOP festivala je postao dio svjetskog NodeSchool eventa, a lijepo je vidjeti Varaždin na NodeSchool karti uz ostale svjetske metropole poput Berlina i Milana.

Nakon tri dana odličnog programa, na red je došao veliki after party u Sceni & Baru Zvonimir Rogoz. Upravo u MOPovskom stilu, party je bio prava audio-vizualna poslastica. Svojim nastupom, zagrebački ambient/groove/elektro jazz trio CHUI, rasplesao je i oduševio sve prisutne.

Nakon CHUI-a, party je potrajao dugo u noć, a posjetitelje su zabavljali DJ Sir John i DJ Kodin. Cijeli zabavni program bio je popraćen vizualnom instalacijom FnF5, koja je u kombinaciji s odličnom glazbom stvorio pravu multimedijalnu zabavu.

Organizator MOP 04 festivala je udruga Mop koju čine sadašnji i bivši studenti Sveučilišta Sjever, a generalni pokrovitelji festivala su Sveučilište Sjever Studentski zbor Sveučilišta Sjever i Grada Varaždin.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije