Sud zabranio štrajk u HŽ Putničkom prijevozu

Županijski sud danas je donio ovršnu presudu kojom Sindikatu strojovođa Hrvatske zabranjuje organiziranje i poduzimanje štrajka u HŽ Putničkom prijevozu, objavio je HŽ PP. Odluka je donesena temeljem tužbe HŽ PP-a.

Sindikat strojovođa Hrvatske (SSH) još je prošli tjedan za sutra najavio štrajk u HŽ Putničkom prijevozu zbog kršenja odredaba kolektivnog ugovora, a bilo je planirano da strojovođe zaustave sve putničke vlakove u srijedu od 5 do 13 sati.

Naime, Uprava HŽ PP-a smatra da su razlozi SSH za pokretanje štrajka neosnovani. Njihovi su argumenti da redovito isplaćuju plaće i ispunjavaju sve ostale odredbe propisane kolektivnim ugovorom koje se tiču gospodarskih i socijalnih prava radnika. Strojovođe, među ostalim, zamjeraju upravi da ih prisiljava na prekovremeni rad, ne dopušta korištenje godišnjih odmora…

Unatoč odluci suda, postoji mogućnost da SSH pokrene štrajk solidarnosti, na što ima zakonsko pravo, a strojovođe bi se solidarizirali s radnicima tvrtke Uljanik TESU-u koji su već u štrajku zbog neisplate plaća.

Predsjednik SSH Nenad Mrgan ranije je rekao da još o tome nisu donijeli odluku i kako će prvo pričekati odluku suda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije