Učenici iz Biograda u posjetu varaždinskim prijateljima

>> Učenici iz Biograda u posjetu varaždinskim prijateljima

Već druga generacija učenika 4. c iz IV. osnovne škole Varaždin sa svojom učiteljicom Gordanom Foder i učenika 4. c razreda iz Osnovne škole Biograd s učiteljicom Sanjom Mušćet razmjenjuju posjete.

U sklopu svojih Škola u prirodi, učenici se međusobno posjećuju, druže i igraju prijateljske susrete graničara.

U rujnu 2014. učenici iz IV. OŠ su tijekom svog boravka u Školi u prirodi u Biogradu bili gosti 4. c u tamošnjoj osnovnoj školi, gdje su kroz druženje učili o primorskom kraju, ondašnjem načinu života, različitosti narječja, kulturi i običajima.

U četvrtak, 14. rujna, učenici iz Biograda uzvratili su posjet svojim varaždinskim prijateljima koji su ih počastili kolačima, sokovima i varaždinskim klipićima. Odigrani su i uzvratne utakmice graničara tako da je ukupni rezultat 2:2.

Biograđani su došli u Varaždin u sklopu svoje terenske nastave Škole u prirodi. Kako su Varaždinci na terenu učili o primorskom kraju, tako Biograđani uče o brežuljkastom kraju.

Prema riječima učiteljica Sanje Mušćet i Gordane Foder međusobno druženje učenika iz različitih krajeva domovine je višestruko korisno.

Učenici uče komunicirati s vršnjacima na različitim narječjima, razvijaju socijalne kompetencije te razvijaju nova prijateljstva. Obje se učiteljice nadaju da će na ovaj način udružiti i treću generaciju učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije