Inicijativa: Parkiralište u Habdelićevoj ulici pretvoriti u novi trg

>> Parkiralište u Habdelićevoj pretvorit će se u trg?

Trend smanjivanja prometa motornim vozilima u središtu Varaždina mogao bi se, prema najavama, uskoro nastaviti. Tako je gradonačelnik Goran Habuš iznio inicijativu za zatvaranje parkirališta u Habdelićevoj ulici iza palače Zakmardy i pretvaranje toga prostora u novi gradski trg.

Šetači će takvu vijest zasigurno radosno dočekati, dok će građani navikli na parkiranje u Habdelićevoj morati pronaći neko drugo mjesto.

Spomenuti prijedlog iznesen je na aktualnom satu s gradonačelnikom u 1. mjesnom odboru održanom 11. svibnja.

– Naš je prijedlog da se parkiralište u Habdelićevoj pretvori u trg. Potrebno je razraditi detalje te vas pozivam da doprinesete svojim idejama – izjavio je gradonačelnik Habuš okupljenima na skupu u ulici Alojzija Stepinca 1.

Radovi bi trebali početi nakon što se završe radovi na izgradnji novog hotela u tome dijelu grada.

Vijećnici i prisutni na skupu pozdravili su taj prijedlog, jer, kako tvrde, time će dobiti još jedno mjesto za šetanje, a smanjit će se i protok vozila u središtu grada.

Također je predloženo i da se ili na novouređenom trgu ili u samome gradskome parku ponovno izgradi paviljon poput legendarnog “Woodstocka”, kojeg mnogi Varaždinci, i stariji i mlađi, pamte kao mjesto druženja i zabave koje je bitno doprinosilo živosti gradskog života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije