Više od 85 izlagača na ludbreškom sajmu cvijeća

Više od 85 izlagača ovog se vikenda predstavilo javnosti u Ludbregu povodom trodnevne manifestacije Flora Centrum Mundi – 19. Međunarodna izložba i sajam cvijeća u Centru svijeta. Manifestaciju je tradicionalno organizirala Udruga cvjećara regije ludbreške.

– Unatoč kriznim vremenima nismo podbacili ni u zabavnom programu, kojim je upotpunjen sajam cvijeća. Zahvaljujem svim pokroviteljima, a posebno Gradu Ludbregu, koji nam je i organizacijski potpora. Zahvaljujući svima uspijevamo svake godine unaprijediti naš sajam, učiniti ga još raznovrsnijim. Zahvaljujem i izlagačima, njih više od 85, koji su i ove godine predstavili svoje proizvode, među njima ima onih koji su s nama svake godine, a ima i onih koji su stigli po prvi puta. Izložba i sajam cvijeća prilika su da se promovira naša zajednica, marljivost naših ljudi – kazao je Saša Jerković, predsjednik Udruge cvjećara regije ludbreške.

Sudionici izložbe predstavili su najljepše primjerke balkonskog, ukrasnog i sobnog cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, crnogorice, sadnica, lončanica i trajnica, a predstavili su se i umjetnički obrti.

U sklopu sajma održana je i izložba na kojoj su bila izložena bonsai drvca, koja predstavljaju spoj umjetnosti i vrtlarstva.

U tri dana posjetitelji su mogli uživati i u bogatom kulturno-umjetničkom programu, a prilikom otvorenja sajma okupljenima se obratio i zamjenik župana Alen Kišić.

– Zahvaljujem cvjećarima jer su centar proizvodnje cvijeća ne samo Varaždinske županije, nego i puno šire, i ova tradicija od 19 godina govori puno. Vaši prethodnici sigurno tamo 1996. godine nisu pretpostavljali da će ovo biti jedan od najvećih sajmova ovakve vrste u Hrvatskoj. Imamo ljude koji znaju prepoznat šansu i znaju umjesto klasičnih poljoprivrednih proizvoda poput kukuruza ili pšenice okrenuti se nečem drugom, proizvodnji na puno manjim površinama koja ima svoje tržište, ostvarivanju profita i na taj način zapošljavanju sebe, obitelji, ali sve više i drugih zaposlenika – kazao je zamjenik župana.

Više o samoj suradnji Grada Ludbrega i Udruge govorio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Nadam se da su posjetitelji primijetili produkt dobre suradnje Grada i Udruge u uređenju grada, a to je zajednički projekt uređenja ispred dvorca i gradske uprave. Na Trgu Svetog Trojstva je postavljena replika aviona kojeg su izradili naši srednjoškolci, a uredili naši cvjećari. Dokaz je to dobre suradnje i nadam se da će ona u budućnosti biti još i bolja, a prilika za novi iskorak je sljedeća 20. po redu manifestacija. – zaključio je gradonačelnik Bilić.

(Izvor: Ludbreg.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije