Mladi iz 10 zemalja u Novom Marofu učit će o ruralnom poduzetništvu

Udruga Mladi za Marof iz Novog Marofa je od 25. travnja do 3. svibnja domaćin međunarodnog osposobljavanja za osobe koje rade s mladima pod nazivom “NEW ERA – New Entrepreneurs in Rural Areas” (NOVA ERA – Novi poduzetnici u ruralnim krajevima).

Ovaj projekt na temu poduzetništva financiran je kroz europski program Erasmus + i okupit će 31 sudionika iz čak 10 zemalja: Cipra, Hrvatske, Litve, Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske.

Osposobljavanje se provodi osam dana, a raspravljati će se o nezaposlenosti mladih u ruralnim krajevima te mogućnostima ruralnog razvoja kroz poduzetništvo mladih.

Sudionici će kroz radionice učiti na koji način u ruralnim krajevima promovirati poduzetništvo kod mladih nezaposlenih osoba i kako privući investicije u ruralne krajeve te na koji način promovirati interkulturalni dijalog.

Jedan od dugoročnih ciljeva projekta je povećanje broja mladih poduzetnika u ruralnim krajevima.

Kako bi gosti što bolje upoznali kraj, Marofčani će organizirati posjet etno parku Gradišće u Mađarevu gdje će članovi Etno udruge Greben kroz praktične radionice predstaviti tradiciju i običaje hrvatskog sela.

Posjetit će se i Udruga žena Oreh Oštrice kao dobar primjer samozapošljavanja kroz socijalno poduzetništvo.

Članovima udruge Mladi za Marof je ovo drugi ovakav projekt nakon razmjene mladih “Yia-YEAH!”, koja je bila održana 2011. godine u Novom Marofu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije