MOP ŠPANCIRFEST Ovogodišnji festival multimedije doživio veliki uspjeh

Prošlog vikenda, od 17. do 19. svibnja, u Varaždinu je održan sedmi festival multimedije, MOP Špancirfest. Kroz bogat program i brojne radionice pod vodstvom najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije organizatori su još jedom lokalnoj zajednici približili multimedijalnu i digitalnu kulturu, a studenti, umjetnici, dizajneri, programeri, glazbenici i ostali kreativci razmjenjivali su svoja mišljenja, znanja i ideje.

– Cilj festivala bio je potaknuti lokalnu zajednicu da razvija vlastite potencijale koristeći tehnologiju, dizajn i kreativnost. Kroz MOP radionice stvorila se odlična platforma za razmjenu i širenje znanja, a izložbe i razne projekcije bile su pokretači druženja i približavanja digitalnog stvaralaštva široj javnosti. Ove smo godine poseban fokus stavili na sadržaj koji može imati društveni utjecaj i poboljšati kvalitetu života te ćemo kao udruga nastaviti raditi u tom smjeru – naveo je Fran Mubrin, direktor MOP Špancir festivala.

> FOTOGALERIJA Otvoren je MOP špancirfest, pogledajte što vas još čeka!

Od mnogobrojnih radionica posebno su se isticale radionice s izbjeglicama u suradnji s udrugom Borders:none u sklopu koje su održani završni sati tromjesečnog tečaja developmenta. Deset polaznika kroz navedene radionice učilo je osnove programiranja kako bi im se kasnije pružila mogućnost zapošljavanja u IT tvrtkama.

Veliku pažnju privukla je i radionica Dizajn povijesti Špancirefst festivala pomoću interaktivne vremenske trake na kojoj su polaznici u periodu od dva dana kreirali vlastita digitalna rješenja. Paralelno s radionicama svi pristuni imali su priliku prisustvovati predavanjima renomiranih stručnjaka iz regije kao što su Vanja Cuculić, jedan od najpoznatijih hrvatskih dizajnera te Srđan Leterza, poznati scenarist i copywriter.

Uz redoviti program posjetitelji su u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin tijekom tri dana imali priliku pogledati izložbe Hrvatskog dizajnerskog društva pod nazivom Politika emocija – dizajn indie videoigara, 100 uzoraka na sjedalima i Video feedback, koju je predstavio mladi multimedijalni umjetnik Franjo Maltar.

Veliku završnicu sedmog izdanja MOP Špancirfesta priredili su glazbeni izvođači duo Diyla feat DJ Yesh i sarajevski futuristički glazbenik dRUMELODY. U dva sata koncerta izvođači su napuštenu sinagogu pretvorili u mističan ambijent koji je zabavio sve pristune i osigurao odličnu atmosferu.

> FOTO Varaždinci uživali u dobroj glazbi u mističnom ambijentu Sinagoge

Sedmi MOP Špancirfest završio je u ritmovima housea u Elephantu gdje je do jutanjih sati gostovao River Festival Sound System s DJ postavom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije