Grad Varaždin ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj

Otkako je krenuo val iseljavanja iz Hrvatske, a pogotovo nakon što je Zavod za zapošljavanje postrožio pravila pa je iz evidencije izbrisano oko 60 tisuća prijavljenih, podaci o stopama, odnosno padu nezaposlenosti u javnosti se gledaju sa puno skepticizma i podozrivosti, piše portal Gradonačelnik.hr.

Sama statistika i brojke koje govore o smanjenju broja nezaposlenih u nekoj sredini ne znače automatski da su se ti ljudi i zaposlili, a da gospodarstvo doista raste. Za taj zaključak jedini su relevantni podaci o zaposlenosti, na koje ćemo međutim – barem kada je Državni zavod za statistiku u pitanju, morat još neko vrijeme pričekati.

U međuvremenu je ipak zanimljivo pogledati kakvi su trendovi kada je nezaposlenost u pitanju, pogotovo kada vidimo da su gradovi s najmanjim stopama uglavnom uspješni i za život poželjni te ulažu velika sredstva u poticanje poduzetništva i gospodarstva.

Nakon Buzeta, grad s najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj je Varaždin – 2,9 posto, potom Pazin – 3,5 posto, Čakovec – 3,6 posto, Prelog – 3,6 posto, Zabok – 3,8 posto, Krk – 3,9 posto, Poreč – 3,9 posto, Križevci – 4,1 posto te Novigrad u Istri – 4,6 posto, piše portal Gradonačelnik.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije