U Varaždinu održana prva skupština ‘Vojno Kulinarske Udruge Republike Hrvatske’

U utorak, 30. siječnja, u Varaždinu je održana Osnivačka skupština ‘Vojno kulinarske udruga Republike Hrvatske/Croatia Military Cook Asociates’.

Cilj udruge je, prije svega, promicanje tradicinalnog hrvatskog vojnog kulinarstva, ali i sudjelovanje na natjecanjima, organizacija natjecanja, edukacija kroz održavanje kulinarskih radionica i još mnogo toga.

– U današnje vrijeme logistika, a prehrana je njen vrlo važan dio, je sve bolja i sve organiziranija neovisno o tome jesu li postrojbe u vojarni ili na terenu. Prehrana vojske postaje prava nauka. No kako ljudski rod ima neobuzdanu potrebu za natjecanjem tako u svijetu odavno postoje i natjecanja vojnih kuhara i kulinarskih ekipa pri čemu su u velikom broju zastupljeni i ratni veterani. Kako to već obično biva, ideja jednog čovjeka nezanemarivog zaraznog entuzijazma urodila je osnivanjem prve takve udruge u Hrvatskoj – stoji u priopćenju.

Predsjednik ‘Vojno Kulinarske Udruga Republike Hrvatske/Croatia Military Cook Asociates’ je Zoran Ivić, zamjenik predsjednika je Miroslav Tokić-Tokan dok je tajnica Božena Šimek-Šuplika. Članovi udruge su većinom bivši pripadnici legendarne 7. gardijske brigade ‘Puma’.

Mentor je Erich Glavica Erik, masterchef koji je postigao sve što se u svjetskim razmjerima u kulinarstvu može postići, a o njemu puno govori priznanje WACS-a, odnosno World Association of Chefs Societies.

Drugi mentor, točnije, mentorica je Ivana Barbir Grudenić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije