BOLJI RODITELJ ‘Brigom za sebe djetetu zapravo pružate svoju najbolju verziju!’

Kako biti bolji roditelj? Budite blagi, zainteresirani, realnih očekivanja, i brinite o sebi – jer time roditelji svojoj djeci pružaju najbolju verziju sebe – savjetuje psihoterapeutkinja Lina Đulvat u Jutarnjem listu u tekstu pod naslovom ‘Kako biti uspješan u 2018.’. Roditeljstvo je samo jedna od tema navedenog članka.

Lina Đulvat je zagrebačka psihoterapeutkinja koja aktivno i učestalo radi i na varaždinskom području, individualno ili u okviru raznih specifičnih projektnih radionica. Evo što kaže o temi roditeljstva:

– Roditelji trebaju biti više autentični, iskreni prema sebi i prema djeci. Bolji roditelj je onaj koji si može oprostiti neke postupke s kojima nije zadovoljan i biti blag prema sebi, a zatim i automatski biti i bolji prema djeci.

Očekivanja je uvijek dobro staviti u realnost i ne pasti u zamku natjecanja s drugim roditeljima na štetu svoje djece, primjerice tako što im roditelji maksimalno ispunjavaju raspored i upisuju ih na brojne, ponekad uzaludne i nepotrebne aktivnosti. Bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta. Važnije je da roditelj bude zainteresiran za to čime se dijete bavi i za njegov napredak te da svakodnevno razgovara s njim.

Roditelj bi svakako trebao brinuti i o svojim potrebama, kako bi na taj način stvorio više kapaciteta za druge. Brigom za sebe roditelji zapravo djetetu pružaju svoju najbolju verziju – poruka je psihoterapeutkinje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije