U varaždinskom HNK održana Svečana akademija, gosti ministar Medved i Krstičević

U petak, 22. prosinca, održala se Svečana akademija povodom obilježavanja 25. obljetnice osnivanja 7. garadijske brigade ‘PUMA’.
Varaždin su tom prilikom posjetili ministri Tomo Medved i Damir Krstičević.

Ministar Krstičević napomenuo je kako je povrataka ‘PUMA’ u Varaždin u funkciji sigurnosti i pomoći lokalnom stanovništvu.

– U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime želim čestitati 25 godina ustrojavanja 7. gardijske brigade i želim se zahvaliti za današnji mir i slobodu u Hrvatskoj. 4. gardijska brigada i 7. gardijska brigada su bile bratske brigade u zbornom području Split i u sinergiji jedni s drugima i uz potporu našeg zapovjednika generala Gotovine mislim da smo donosili prevage u Domovinskom ratu. Upravo zbog tog veličanstvenog puta 7. gardijske brigade meni je drago da smo donijeli odluku da se naše ‘PUME’ vrate kući i već ove godine krenuli smo s tim projektom. Dolazak ‘PUMA’ u Varaždin je u funkciji sigurnosti i pomoći lokalnom stanovništvu, a imamo potporu i od grada Varaždina i cijele Varaždinske županije – rekao je ministar Krstičević.

Ministar Medved napomenuo je kako je posebno ponosan na 7. gardijsku brigadu ‘PUME’.

– Prilika je ovo za zahvaliti se obiteljima 91. pripadnika ‘PUMA’ koji je dao život za domovinu te svim preživjelim pripadnicima koji su tijekom Domovinskog rata dali doprinos u obrani domovine. Posebno sam ponosan na rad udruge 7. gardijske brigade, na njihovom zajedništvu i svemu onome što čine kako bi onim najranjivijima omogućili kvalitetniji život. Ministarstvo hrvatskih branitelja ih u potpunosti u tome podržava. Ostajemo jedinstveni sa našim zacrtanim programskim područjima u realizaciji svih naših ciljeva i ohrabreni ovim našim zajedništvom koje je vidlivo i ovdje u Varaždinu – rekao je Medved.

Gradonačelnik Ivan Čehok se zahvalio dvojici ministara.

– Zahvaljujem dvojici ministara koji su i svojim dolaskom potvrdili što su ‘PUME’ značile u hrvatskoj povijesti, poglavito ovoj novijoj i što znače danas. Suradnja Grada i PUMA ministarstva branitelja i ministarstva obrane je više nego dobra i mi izražavamo srdačnu dobrodošlicu povratku ‘PUMA’ – rekao je gradonačelni Čehok.

Robert Puja, predsjednik 7. gardijske brigade ‘PUMA’ prisjetio se ratnog puta.

– Nažalost tijekom Domovinskog rata 7. gardijska brigada imala je nažalost 91. poginulog i jednog nestaloga i oko 500 ranjenih pripadnika. Naravno da samo nakon cijelog ratnog puta najponosniji upravo na taj trenutak gdje su naši pripadnici razvili našu hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi i to je vjerojatno onaj trenutak koji je obilježio samu postrojbu – rekao je Puja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije