FOTO Gužva na placu: U sklopu ‘Uskrsne pisanice’ podijeljeno 6.000 jaja

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici je danas, 29. ožujka, održana manifestacija ‘Uskrsna pisanica’, u sklopu koje je građanima podijeljeno 6.000 uskrsnih pisanica, odnosno poklon-paketa koji se sastoje od jaja i boja za pisanice te vreće krumpira.

Riječ je o manifestaciji koju je 2014. godine pokrenuo Radio Sjeverozapad s ciljem njegovanja tradicije i čuvanja tradicionalnih vrijednosti ovoga kraja, uz potporu Varaždinske županije.

Poklon-pakete su građanima dijelili župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predstavnici Radija Sjeverozapad i partnera manifestacije.

– Čini mi se da je ovo uistinu lijepa i pozitivna akcija, koju organizira Radio Sjeverozapad, a Županija je suorganizator. Najvažnije je da građani uvide da netko prepoznaje ovaj trenutak, tako da akciju svakako treba održati – rekao je župan Čačić, dodavši da svim građankama i građanima želi sve dobro za Uskrs, naročito da osjete ugođaj topline, mira i radosti.

Podjela je bila i više no uspješna, u prilog čemu govori gužva koja je vladala na placu.

– Četvrta je ovo akcija, odaziv je fantastičan, ljudi su već na nju navikli, čak su i prije same podjele dolazili oko mjesta podjele. Ovo ne bismo mogli odraditi bez potpore Varaždinske županije, ali i sponzora – kazao je Enver Muminović, direktor radija Sjeverozapad.

OPG Slavko Kotolenko i njihov Vinski hram pripremili su degustaciju blagdanskog vina, a obitelj Marije Cafuk iz Domitrovca je i ove godine za građane pripremila vreće krumpira. U projekt su uključeni i farma za proizvodnju jaja Luneta d.o.o. iz Ludbrega te Gradska tržnica Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije