Vijesti / Društvo

MEDIJI Gordani Foder godišnja nagrada za kolumnu na Varaždinskom.hr!

MEDIJI Gordani Foder godišnja nagrada za kolumnu na Varaždinskom.hr!

Udruga Pragma je u Kaptol Boutique Cinema dodijelila 'Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja', Ivani Sučić (HRT – Hrvatski radio 1), Leoni Šiljeg (RTL), ali i našoj kolumnistici Gordani Foder, koja za Varaždinski.hr piše kolumu Sve 5.

Radi se o nagradi koja se dodijeljuje već petu godinu, u tri kategorije - za najbolji tiskani/online, radijski i televizijski prilog. Nagrade su dodijeljene prema ocjenama učenika, roditelja, stručnih suradnika i nastavnika osnovnih, srednjih škola i učeničkih domova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gordana Foder nagradu je dobila za svoj tekst 'Nismo svi isti – o drugačijima i odbacibanju predrasuda', napisan u sklopu redovne tjedne kolumne Sve 5. Tekst možete pročitati na sljedećem linku:

< Sve 5: Nismo svi isti – o 'drugačijima' i odbacivanju predrasuda'

- Sretna sam, naravno. Osim što sam učiteljica u školi, već 30 godina radim honorarano i poslove za razne varaždinske medije. Ova kolumna mi je posebno draga, jer u njoj govorim o temama koje me svakodnevno okružuju, a tiču se gotovo svih u našem društvu, roditelja, djece, učitelja – istaknula je Gordana Foder.

Dodala je i kako joj je posebno drago da se radi upravo u tekstu u kojem piše o važnosti inkluzije i integracije u društvo, koju smatra izuzetno bitnom. Gordana inače radi kao učiteljica na varaždinskoj 4. Osnovnoj školi, a za Varaždinski.hr piše kolumnu Sve 5, gotovo od prvog dana postojanja našeg medija, dakle gotovo tri godine.

U kategoriji za najbolji televizijski prilog Nagradu je dobila RTL-ova novinarka Leona Šiljeg za prilog 'Bez krova nad glavom student položio ispite', koji je bio emitiran u sklopu RTL-a Danas.

U kategoriji za najbolji radijski prilog Nagradu je dobila Ivana Sučić za prilog 'Sva čuda prijateljstva', Hrvatska radiotelevizija, Hrvatski radio, 1. program, emisija Izvan okvira.

Tema ovogodišnje Nagrade 'Nastavi dobru priču! povezana je s istoimenim školskim kalendarom kojeg je Pragma tiskala.

Novinari su potaknuti za prijavu radova koji su usmjereni na vještine empatije, aktivnog slušanja, etičnog i prosocijalnog ponašanja i suradnje. Pragma Nagradom, koja se dodjeljuje već petu godinu zaredom, želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju.

Projekt je do sada proveden na području cijele RH te je doprinio jačanju medijske pismenosti djece i mladih.

Nagrada se provodi uz potporu i pokroviteljstvo Grada Zagreba te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci